Mister despre corpul tău: de ce nu ți se întunecă privirea când clipești

Mister despre corpul tău: de ce nu ți se întunecă privirea când clipești

Oamenii de știință consideră că au rezolvat un vechi mister, care are legătură cu motivul din cauza căruia nu ți se întunecă privirea când clipești.

De obicei, oamenii clipesc o dată la fiecare cinci secunde pentru a-și păstra ochii umezi. Cercetătorii au descoperit o regiune a creierului, despre care cred că oferă o imagine de ansamblu a împrejurimilor noastre, în timp ce ochii sunt închiși.

Aceasta își amintește ce ai văzut și suprapune imaginea pe porțiunea întunecată din momentul clipirii, pentru a crea o imagine continuă. Savanții au spus că regiunea care este implicată în memoria noastră de scurtă durată ne permite să menținem o idee stabilă despre ceea ce este în jurul nostru, în ciuda faptului că viziunea este întreruptă constant.

O echipă internațională de cercetători care include oameni de știință de la Universitatea din New York a investigat regiunea creierului numită cortexul prefrontal medial. Cercetătorii au crezut că regiunea păstrează informațiile vizuale pentru o scurtă perioadă de timp și apoi le pune împreună rapid pentru a forma o imagine continuă fără întreruperi.

Pentru a testa această ipoteză, au plasat electrozi pe creierul pacienților cu epilepsie. Participanților li s-a arătat o latură punctată dreptunghiulară pe un ecran mare, care putea fi percepută ca orizontală sau verticală și au fost întrebați ce orientare au văzut.

Apoi au văzut o a doua formă hexagonală și au fost rugați din nou să indice direcția punctelor. Dacă ambele răspunsuri erau la fel, cercetătorii au concluzionat că subiectul și-a folosit percepția asupra primei forme pentru a o determina pe cea de a doua.

În timp ce subiecții au efectuat sarcina, activitatea din cortexul prefrontal a fost înregistrată, astfel încât cercetătorii să observe cum a contribuit la luarea deciziilor.

Unul dintre subiecți care avea o secțiune a creierului eliminată din cauza unei boli anterioare nu a putut să stocheze informațiile vizuale. Echipa a arătat că regiunea creierului a fost puternic implicată în deciziile bazate pe memoria pe termen scurt, fapt care i-a făcut să declare că aceasta este cheia capacității noastre de a percepe lumea din jur chiar și când clipim.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI