31 dec. 2018 | 16:30

De la ce vine abrevierea DC din numele DC Comics

ACTUALITATE
De la ce vine abrevierea DC din numele DC Comics

Batman, Superman sau Wonder Woman sunt personaje emblematice ale universului de benzi desenate DC Comics. Dar de la ce vine abrevierea DC din numele companiei? Te-ai întrebat vreodată?

DC Comics a fost înființată în 1934 de către Maiorul Malcom Wheeler-Nicholson, după ce a plecat din armată. Inițial, numele era National Allied Publications, companie-pionier în domeniul benzilor desenate. Primul titlul a fost New Fun: The Big Comic Magazine și a fost lansat în februarie 1935, o carte care seamănă foarte puțin cu benzile desenate din prezent.

New Fun a devenit un loc de lansare pentru multe talente, în special pentru Jerry Siegel și Joe Shuster, creatorii Superman. În 1935 a apărut și volumul Adventure Comics care avea să meargă până în 1983. Cu toate acestea, ultimul titlu al lui Wheeler-Nicholson ce a fost publicat de National Allied Publications avea să pună compania pe viitorul drum.

În 1937, NAP a publicat Detective Comics 1, prima serie de benzi desenate cu detectivi. Wheeler-Nicholson avea mari probleme financiare la compania care printa cărțile și pentru a face față a intrat într-un parteneriat cu Harry Donefeld, proprietarul tipografiei. Cei doi au fondat compania Detective Comics Inc și au publicat prima carte. Wheeler-Nicholson și-a vândut partea din companie, însă nu se știe dacă de bună voie sau a fost silit să facă asta.

Detective Comics a devenit locul de naștere al Batman în al 27-lea număr. Popularitatea a crescut uimitor și de atunci a rămas numele de DC Comics. Totuși, rebrandingul oficial a avut loc abia în 1977. Practic, numele companiei din care fac parte personaje precum Batman sau Superman este Detective Comics Comics.

Până în 2016, DC Comics și superoii erau în mâinile Time Warner, însă apoi compania a fost achiziționată de AT&T pentru 85,4 miliarde de dolar. Acum, Superman, Wonder Woman, Aquaman și alți eroi emblematici sunt în mâinile unei dintre cele mai mari firme telecom din lume.