Următorul film cu James Bond rămâne fără regizor

Următorul film cu James Bond rămâne fără regizor

Totul părea să meargă bine pentru seria James Bond: Daniel Craig revine în rolul principal și Danny Boyle fusese desemnat să regizeze filmul, însă regizorul a decis să se retragă din acest proiect.

Franciza Bond nu se află într-un moment bun deoarece următorul film a rămas fără regizor, iar asta va însemna, cel mai probabil, că filmul va fi lansat mai târziu.

Danny Boyle,regizorul Slumdog Millionaire sau 127 Hours , și-ar fi anunțat retragerea din proiect din cauza unor „neînțelegeri de ordin creativ” la câteva luni de la numirea oficială. Anunțul a fost făcut pe contul de Twitter oficial al James Bond.

Pentru acest film, Boyle lucra alături de colaboratorul John Hodge, cel încredițat pentru scrierea scenariului pentru Bond 25, bazat pe ideile regizorului. O versiune a scenariului fusese scrisă de Neal Purvis și Robert Wade, cei care au scris scenariile pentru Casino Royale, Quantum of Solace, Skyfall și Spectre.

Se pare că aici este și problema. Boyle voia să regizeze filmul pe baza scenariului lui Hodge, nu pe cel al lui Purvis și Wade, iar studioul nu ar fi fost de acord.

Producția pentru Bond 25 urma să înceapă în decembrie, iar filmul să fie lansat pe 8 noiembrie 2019. Boyle și EON production se aflau într-o fază incipientă și trebuiau să stabilească fata Bond și cine va fi răufăcătorul din acest film.

Acum, producătorii trebuie să caute rapid un inlocuitor pentru Boyle, un regizor care vrea să facă filmul cum dorește EON productions și MGM. Printre candidații pentru preluarea cârmei se numără Dennis Villeneuve (Blade Runner 2049), David Mackenzie (Hell or High Water) și Yann Demange (’71, White Boy Rick). Atât Villeneuve cât și Mackenzie s-au dovedit a fi regizori pricepuți și ar putea face din Bond 25 un altfel de film Bond, însă rămâne de văzut câtă libertate de exprimare vor avea dacă unul dintre ei acceptă proiectul.