Dacia Duster, mai bună ca niciodată: anunțul care te face să vrei una

Dacia Duster, mai bună ca niciodată: anunțul care te face să vrei una

Dacia Duster, noul model, a fost pregătit pentru 2018. Din fericire, anul acesta nu e lipsi de un anunț mare din partea producătorului autohton.

Pentru salonul auto din Paris, Dacia a pregătit o schimbare pentru Duster. Astfel, pe final de an, producătorul decide să facă acest SUV românesc mai puternic ca niciodată.

Dacia Duster a fost anunțată cu un nou motor. Acesta e alimentat cu benzină și face parte din noua gamă Energy TCe. A fost dezvoltat de la zero și este folosit la comun de alianța Renault – Nissan cu partenerii de la Daimler.

Conform reprezentanților Dacia, noul motor pe benzină e mai fiabil, mai economic, dar și mai puternic. Pe subiectul puterii, Dacia Duster cu acest motor setează și un record: cel mai puternic motor. Astfel, conform informațiilor oficiale, motorul 1.3 TCe cu 130 de cai putere are un cuplu maxim de 240 Nm la 1.500 de rotații. În egală măsură, 1.3 TCe cu 150 de cai putere oferă un cuplu maxim de 250 Nm la 1.600 de rotații.

Totodată, salonul auto din Paris vine cu un anunț și pentru motorul diesel. Producătorul a înlocuit motorizările pe motorină cu unele mai performante. Noul motor 1.5 Blue dCi duce numărul cailor putere de la 90 la 95, respectiv de la 110 la 115.

Vestea și mai bună e că noile motorizări vor fi disponibile atât pe versiuni 4×2 de Dacia Duster, cât și pe versiuni 4×4. Conform Dacia, acestea vor fi disponibile în următoarea perioadă pentru cei interesați să cumpere. Din păcate, pentru 4×4 vor fi disponibile abia din 2019.

Dacia Sandero Stepway, în ediție limitată

dacia sandero stepway editie limitata

După cum se poate vedea în poza de mai sus, Dacia a pregătit o competiție de design pentru o ediție limitată Sandero Stepway. Sunt trei modele, semnate de Flora Jammes, Aurélie Abric și Pierre Lancien. Votarea se face la standul companiei.

Designul câștigător dintre cele trei va fi pe-o mașină de stradă, dar în ediție limitată.

Nu în ultimul rând, producătorul își actualizează sistemul de navigație Media Nav Evolution cu Car Play pentru iPhone și Android Auto pentru telefoane cu Android. Astfel, vei avea în mașină aplicații ca WhatsApp, Spotify și Waze.

Până la noi anunțuri, trebuie să știi că Renault are un concept de model electric excelent. E vorba de K-ZE, un fel de Renault Zoe mai dezvoltat. Acum, mai e așteptat anunțul conform căruia Dacia va avea mașină electrică.

Un model electric de la producătorul autohton este așteptat pentru 2020, conform anunțului de acum un an. Până acum nu au mai fost oferit detalii suplimentare.

Citește și:
Sursa: Auto Moto