Dacia Duster și alternativele: cât costă SUV-urile rivale pentru Dacia

Dacia Duster și alternativele: cât costă SUV-urile rivale pentru Dacia

Francezii de la Renault au mari așteptări pe piața din România odată cu lansarea noului Dacia Duster. Duster este cel mai accesibil SUV de la noi, însă concurența este extrem de puternică pe acest segment. Iar modelele celor mai importanți competitori sunt Ford EcoSport, Kia Stonic, Opel Mokka, Mazda CX-3, Suzuki Vitara sau Opel Crossland X.

Discuția despre alternative la Dacia Duster începe de la preț. Dacia Duster 2018 Essential 1.6 Sce 114CP 4×2 costă 12.350 de euro și e modelul de start. Apoi, versiunea 4×4 costă 14.100 de euro. Dacia Duster 2018 cu echipare Comfort 1.2 TCe 125CP 4×2 costă 14.550 de euro, iar pentru 4×4 doritorii vor scoate din buzunar suma de 16.200 de euro. La capitolul prețuri accesibile, Dacia Duster iese câștigător. Care sunt, însă, rivalii lui Duster?

Alternativa la Dacia Duster produsă în România: Ford Ecosport

În octombrie 2017, Ford a produs la Craiova prima unitate Ford EcoSport. Noul Ford EcoSport costă 15.400 de euro în versiunea de bază cu motor pe benzină Ecoboost de 1.0 litri și 125 CP. Astfel, cu doar 3.050 euro mai mult decât Dacia Duster.

Cei care doresc să-și achiziționeze un Ford EcoSport au la dispoziție o gamă de 12 culori de caroserie pentru fiecare dintre cele trei variante de echipare: Trend, Titanium și echiparea de top ST-Line.

[readmore]

Noul EcoSport produs în Oltenia va fi livrat, conform producătorilor, în 56 de piețe din toată lumea, printre cele mai exotice destinații numărându-se țări precum Noua Caledonie stat din vestul Oceanului Pacific sau Turkmenistan, stat din Asia.

Kia Stonic poate să înlocuiască Dacia Duster

Cel mai accesibil Stonic are un preț de pornire de 13.709 euro cu TVA. Este vorba despre versiunea Urban motorul 1.2 GSL pe benzină de 84 CP. Cea mai accesibilă versiune a lui Stonic echipată cu motor diesel pleacă de la 16.827 de euro. La Stonic, spre deosebire de alte modele, clienții pot opta și pentru o caroserie vopsită în două nuanțe.

Opel Crossland X arată mai bine decât Dacia Duster

Nici Opel Crossland X nu stă rău la capitolul raport calitate-preț. Cel mai ieftin înlocuitor al lui Opel Meriva poate fi comandat de la 12.920 euro cu TVA, preț valabil pentru motorul aspirat pe benzină, cu trei cilindri, 1.200 cmc și 81 CP. Aproape la aceeași valoare cu o Dacia Duster.

Opel Mokka e puțin mai scumpă decât Dacia Duster

În România, SUV-ul producătorului din Russelsheim pleacă de la 15.730 de euro cu TVA. La acest preț, doritorii vor primi motorul de 1,6 litri Ecotec de 115 CP cuplat la cutia manuală cu cinci trepte și versiunea de echipare Selection.

Mazda are modelul CX-3

Cea mai accesibilă versiune a lui Mazda CX-3 este Emotion. Cu sau fără emoții, prețul pornește de la 15.290 euro, iar Mazda oferă un motor de 2.0 benzină și 120 de CP. De la versiunea de bază, pachetul de dotări este unul bogat: sistem i-STOP,aer condiţionat, computer de bord, conectivitate USB, comenzi audio pe volan, oglinzi electrice, geamuri electrice faţă-spate etc.

Suzuki Vitara nu-i o mașină de ignorat

Un SUV apropiat ca preț de Dacia Duster este și Suzuki Vitara. Cea mai accesibilă versiune, denumită Cool, costă 13.550 de euro, aceasta fiind dotată cu un motor 1.6 benzină cu o putere de 120 de CP. De multe ori, cei de la Suzuki au diferite promoții de sezon și prețul poate fi chiar și mai mic.

Citește și:
Etichete: