Dacia ciudată pe care chinezii au copiat-o și au folosit-o în anii ’90

Dacia ciudată pe care chinezii au copiat-o și au folosit-o în anii '90

În caz că te întrebai, da, Dacia a ajuns și în China, ba chiar cu un model aparte. Acesta a fost surprins în câteva imagini în 1992.

Dacia Shifterossa e ceva mai cunoscută, a rulat prin Europa. Dacia 1307 a intrat într-un con de umbră în istoria mărcii. Chinezii au ajuns s-o folosească și au copiat marca românească înainte să se preocupe de alte mărci sau de producția proprie.

Ce vezi în imaginile de mai jos este o Dacia 1307 preluată de chinezi, modificată și extrem de rară. Nu se știu foarte multe informații despre ea. Ce-i cert e că a circulat pe străzi sub marca Xingtai 114 Automobile Works. Compania a dispărut la începutul anilor 2000, astfel că nu se știu mai multe detalii.

Dacia 1307 din China avea faruri duble cu mască groasă și era cu cinci locuri. În România, acest model n-a avut niciodată o așa distribuție a farurilor. Producția a început deja cu faruri dreptunghiulare şi semnalizatoare portocalii. Local, mașina cu dublă cabină a fost produsă din 1992.

Dacia 1307 e o mașină care rămâne în istorie, chiar dacă cu un trecut incomplet

Dacia 1307 pentru China (3)

Imaginile de mai jos sunt singurele disponibile cu acest model hibrid. Se prea poate ca planurile pentru pick-up să fi fost împărtășite de guvernul comunist înainte de Revoluție. Astfel, a ajuns să fie produsă după un plan inițial, nefiind în linia de design a modelului autohton.

Un alt fapt bizar al acestei Dacia 1307 e că uşa spate e mai scurtă decât pe modelul din România. Totodată, stopurile spate și oglinzile cromate nu erau caracteristice modelului 1307. Ideea că a ajuns în China acest hibrid printr-o înțelegere cu regimul comunist se mai bazează și pe faptul că mașina arată ca o combinație între Dacia 1304 şi 1307.

[readmore]

Interesant este că Dacia a exportat din România în China modele utilitare în aceeaşi perioadă. Dincolo de aceste elemente de design care pot fi observate în poze, nu se știe alte detalii. Nu au fost descoperite informații despre motorizare, transmisie sau opțiunile oferite. E posibil să fi avut tracțiune integrală tocmai pentru a fi folosită la tot felul de sarcini dificile. Rămâne însă doar speculație.

Dacia 1307 pentru China (1)

Dacia 1307 pentru China (2)

Dacia 1307 pentru China (4)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: