Cum știi ce telefon cu Android folosești, dacă te întreabă cineva

Smartphone-urile cu Android sunt multe și mărunte. Având în vedere câte modele se găsesc pe piață, este aproape imposibil să știi ce telefon cu Android folosești.

Majoritatea producătorilor de mobile lansează familii de dispozitive în 2018. Nu mai este vorba de Huawei P20, ci despre P20, P20 Lite, P20 Pro. În cazul Samsung, vorbim de Galaxy S9, Galaxy S9 Plus și fiecare dintre ele poate fi achiziționat într-o variantă cu una sau două cartele SIM. Același principiu se aplică în cazul LG G7. O simplă căutare pe internet, scoate la iveală trei modele diferite, G7 ThinQ, G7 One și G7 Fit.

Cu alte cuvinte, la ora actuală, aproape că nici măcar nu este ciudat să nu știi cu exactitate ce telefon cu Android folosești. Dacă l-ai primit cadou, este cu atât mai puțin probabil să ai răspunsul la întrebarea din titlu.

Din fericire, există două soluții cât se poate de eficient, în cazul în care nu vrei să te faci de răs în fața prietenilor curioși. Cea mai simplă dintre ele implică perindarea prin câteva meniuri, în timp ce cea de a doua necesită instalarea unei aplicații dedicate.

În primul rând, intră în Settings sau Setări și parcurge meniul până la capăt. În condiții ideale, ultima opțiune ar trebui să fie intitulată About phone sau Despre telefon. Dacă nu o găsești, folosește butonul de căutare din Setări și caută acolo About Phone. La Model sau Model Number, ar trebui să fie răspunsul la întrebarea ta.

În cazul în care vrei să obții câteva informații suplimentare despre telefonul pe care îl utilizezi, mai ales cu referire la hardware-ul din interior, pe lângă numele său exact, există o aplicația pentru asta. Progrămelul cu pricina este gratuit și e intitulat My Device. Îl găsești în Play Store folosind acest link.  Imediat după ce ți-ai instalat noua aplicație și ai rulat-o pentru prima oară, vei vedea pe ecran numele exact al smartphone-ului din dotare.