Cum știi cât stai pe YouTube ca să vezi dacă ești dependent

La fel ca în cazul oricărui viciu, nu știi dacă ești dependent de streaming până când nu înveți cum știi cât stai pe YouTube.

Serviciul de streaming al celor de la Google este unul dintre cele mai populare de pe mapamond. Nu trece o zi fără să deschizi un clip pe YouTube și s-ar putea să fi pierdut câteva nopți în trecut în speranța că vei găsi cel mai interesant clip care ți-a scăpat până la această oră.

Dintr-un punct de vedere, platforma americanilor are toate ingredientele și informațiile despre tine pentru a te ține legat de scaun pe termen lung. Cu toate acestea, în conformitate cu un trend recent din piață, majoritatea rețelelor de socializare importante și sistemele de operare pentru mobile au introdus funcții menite să te ajute să conștientizezi faptul că ai o problemă cu dependența de tehnologie.

Printr-o actualizare  de softwre adusă de curând aplicației de mobil a YouTube, serviciul online îți pune la dispoziție niște statistici interesante referitoare la timpul pe care îl petreci cu ochii în clipuri. Ca să ajungi la acele date, nu trebuie să parcurgi un set de etape. Rămâne doar să te decizi ce vei face după ce le-ai aflat. Ca referință, valorile respective agreghează activitatea ta de pe toate dispozitivele pe care te uiți la YouTube și pe care ești autentificat cu același nume de utilizator și parolă.

Pentru a ajunge la statisticile menționate mai sus, după ce ai intrat în aplicația YouTube, fă un tap în colțul din dreapta jos. Urmează un al doilea tap pe imaginea ta de profil din dreapta sus. Dacă nu era evident, secțiunea relevantă este intitulată Durata Vizionării. Tot de acolo, poți activa un avertisment după o anumită durată de timp dacă vrei să încerci să te lași de atât de mult streaming.

Citește și: