Cum dezactivezi sau ștergi istoricul documentelor din Microsoft Word

Cum dezactivezi sau ștergi istoricul documentelor din Microsoft Word

Dacă îți partajezi sistemul cu altcineva, lista cu fișierele pe care le-ai accesat recent ar putea fi o problemă. De aceea, este bine să știi cum dezactivezi sau ștergi istoricul documentelor din Microsoft Word.

Nu a existat din totdeauna, dar în versiunile recente de Microsoft Word, Excel sau PowerPoint, există o listă cu fișierele pe care le-ai deschis în ultimele zile. În mare parte, respectiva listă vine cu beneficii reale pentru tine.

Astfel, nu mai trebuie să stai să-ți cauți documentele prin sistem. Din păcate, nu este la fel de utilă pe un sistem de la birou care este accesat de mai multe persoane. Chiar și pe notebook-ul privat s-ar putea să ai o problemă cu respectiva listă generată fără nici un fel de intervenție din partea ta.

Dacă îți este utilă doar uneori, este bine să ai în vedere cum ștergi istoricul documentelor din Microsoft Word sau Excel, dar lași funcția activă pe viitor. În acest scop, trebuie să deschizi aplicația dorită din suita Microsoft Office.

Fie din ecranul inițial, fie din meniul File, fă click dreapta pe unul dintre numele documentelor din listă. Din meniul contextual, optează pentru ultima opțiune de jos. Clear unpinned Documents. În mod evident, acest gest nu-ți va afecta în nici un fel fișierele efective salvate în sistem. Va fi eliminată doar prezența lor din lista cu pricina.

În cazul în care vrei să dezactivezi pentru totdeauna istoricul documentelor din Word sau Excel, este necesară urmarea câtorva pași suplimentari. Intră în meniul File din Word, Excel sau PowerPoint și accesează secțiunea Options.

[readmore]

La fel ca în captura de ecran de mai jos, fă click pe Advanced în stânga. Mergi un pic mai jos pe lista funcțiilor din dreapta și, la Display, modifică ”Show the number of recent documents” din 50 în 0. Nu este necesar să apeși pe Apply. Modificările se aplică în timp real. Trebuie doar să închizi și să deschizi aplicația respectivă.

Dezactivare istoric documente word

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: