Cum folosești două conturi de WhatsApp pe PC sau Mac

Cum folosești două conturi de WhatsApp pe PC sau Mac

Au trecut deja câțiva ani de când WhatsApp este disponibil pe PC. Trebuie însă să apelezi la câteva artificii dacă vrei să folosești două conturi simultan.

WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații de chat pentru mobil. Rata sa de adopție se datorează mai ales faptului că vorbim de un instrument software cross-platform care funcționează de minune atât pe iPhone sau Android, cât și pe PC sau Mac. Singurul detaliu pe care trebuie să-l ai în vedere este că, în momentul în care îl folosești pe computer, ai de fapt parte de o oglindă a conversațiilor de pe mobil.

În principiu, aplicația WhatsApp de pe mobil poate fi oglindită pe mai multe dispozitive, iar conversațiile tale pot fi continuate de pe oricare dintre ele. Nu este însă foarte evident cum folosești două conturi de WhatsApp pe PC.

Aplicația WhatsApp pentru Windows sau Mac poate fi descărcată de pe www.whatsapp.com. Se instalează în câteva momente și, la final, te vei confrunta cu un cod QR pe ecran. Pentru a facilita procesul de împerechere între smartphone și PC, pornește WhatsApp pe mobil, fă un tap în dreapta jos la setări și accesează secțiunea WhatsApp Web/Desktop. Imediat vei putea scana codul de pe ecranul laptopului și, după câteva secunde, îți vei vedea toate mesajele.

Din păcate, aplicația WhatsApp pentru PC sau Mac nu permite să fie rulată în mai multe instanțe, pentru a utiliza două conturi simultan. În schimb, cel de-al doilea cont de WhatsApp îl poți asocia aplicației web cu același nume. Dacă folosești WhatsApp pe web și accepți emiterea de notificări prin Chrome sau Firefox, te vei bucura de aceeași experiență oferită de aplicația dedicată.

În acest scop, folosind browserul tău preferat, accesează web.whatsapp.com. Scanează codul QR afișat pe ecranul laptopului folosind aplicația de mobil, la fel ca în cazul de mai sus. Imediat îți vei vedea conversațiile și, atâta timp cât ai fereastra respectivă pornită, poți utiliza doua conturi de WhatsApp pe PC sau Mac.

Citește și: