Cum mărești meniul de start din Windows 10 și incluzi scurtături utile

Cum mărești meniul de start din Windows 10 și incluzi scurtături utile

Meniul de start din Windows 8 a fost subiectul multor dezbateri și a motivat foarte mulți utilizatori de PC să evite upgrade-ul. Situația în Windows 10 este însă mult mai roz.

Dintr-un punct de vedere, meniul de start din Windows 10 se apropie foarte mult de cel din Windows 7. Îl găsești în colțul din dreapta jos al ecranului și include o listă ordonată alfabetic cu toate programele pe care le ai instalate pe sistem. Dacă instalezi o aplicație nouă, este introdusă automat în respectiva listă. În același meniu, ai butoane pentru acces rapid la setări de sistem sau pentru închiderea și repornirea sistemului.

Dacă începi să tastezi ceva după ce ai apăsat pe butonul de start, respectivul gest se reflectă într-o căutare prin întregul sistem. Așa ajungi rapid la un program de care ai nevoie, la o anumită pagină din Settings sau la un fișier la care ai început să lucrezi aseară sau acum două săptămâni.

Partea dreaptă a meniului de Start include niște butoane pătrățoase pentru acces rapid la anumite aplicații. Implicit, respectiva zonă este generată automat. Din fericire, o poți personaliza după propriile nevoi. În primul rând, poți câștiga mai mult spațiu în meniul de start apăsând pe CTRL + Săgeată în sus, imediat după ce ai făcut click pe start. Cu fiecare apăsare, meniul de start va deveni mai mare.

Pentru a redenumi grupurile de icoane pătrățoase, fă un click pe numele actual și tastează ce-ți dorești. Pentru a introduce icoane noi și pentru a crea propriile grupuri, ține click stânga apăsat pe un program din lista de aplicații din stânga și tragel în zona icoanelor din dreapta. Repetă procedura pentru fiecare alt program pe care îl dorești prezent acolo. La final, dacă vrei să redimensionezi din nou întregul meniu de start, cu click stânga apăsat pe colțul din dreapta sus al meniului, mișcă mouse-ul spre colțul din stânga jos.

Citește și: