18 mart. 2018 | 21:26

Cum înregistrezi un Macro în Word, ca să-ți faci viața mai ușoară

ACTUALITATE
Cum înregistrezi un Macro în Word, ca să-ți faci viața mai ușoară

Dacă nu știi programare și îți dorești să afli cum înregistrezi un Macro în Word, este importat să reții câțiva pași simpli.

Majoritatea aplicațiilor incluse de inginerii gigantului din Redmond în Microsoft Office suportă realizarea unor programe în interior. Acestea pot fi scrise în Visual Basic și pot îndeplini o varietate foarte mare de funcții. Este suficient să știi foarte bine ce vrei să creezi mai rapid într-un document Word și o căutare pe Google va scoate la iveală programul pe care trebuie să-l utilizezi.

De exemplu, în acest tutorial, am detaliat cum creezi documente separate din fiecare pagină a unui singur fișier Word. Algoritmul din spate este unul foarte simplu de înțeles, dacă ai niște cunoștințe de bază de programare. În plus, respectivele linii de cod vin cu avantajul că vor funcționa și într-o versiune de Office ce urmează să fie lansată peste 10 ani.

În cazul în care nu ești expert programator și nici nu te pricepi foarte bine la căutat pe Google, mai există un mecanism la care poți apela pentru a-ți automatiza lucru în Word. Dacă înveți cum înregistrezi un Macro în Word, vei automatiza o serie stufoasă de pași care, în orice alte condiții, ar implica parcurgerea multor comenzi, într-o secvență foarte precisă, de foarte multe ori.

Dintr-un punct de vedere, acesta este procesul perfect pe care trebuie să-l urmezi dacă vrei să formatezi fiecare paragraf dintr-un document printr-un singur click, în loc de 20.

În acest context, gândește-te care sunt pașii pe care vrei să-i înregistrezi pe viitor pentru a-i automatiza. Fă click pe meniul Tools, intră la Macro și optează pentru Record Macro. Introdu un nume pentru noul Macro și alege dacă vrei să-l folosești în orice document Word pe care îl vei crea de acum înainte (All documents) sau doar în documentul curent (Numele_Documentului). Opțional, poți asocia o descriere noului Macro și o combinație de taste pentru a-l apela mai ușor. CTRL + Alt + S este un exemplu bun de combinație.

Din momentul în care ai făcut click pe Ok, a început înregistrarea. Fiecare click de mouse, fiecare accesare de meniu și fiecare combinație de taste va fi înregistrată în noul tău Macro. Ca să te lămurești mai bine cum funcționează, poți începe cu un Macro mai simplu utilizat pentru formatarea câtorva linii de text sau a unui subtitlu. Accesează Tools, fă click pe Macro și pe Stop Recording când ai terminat de definit regulile de formatare.

Noul tău Macro poate fi apelat atât prin combinația de taste definită în prealabil, cât și din meniul Tools, Macro, la secțiunea Macros. Alege unul dintre progrăemele din listă și fă click pe Run pentru a iniția rularea sa.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele