Cum alegi ce browser folosești mereu în Windows și la ce ajută

Cum alegi ce browser folosești mereu în Windows și la ce ajută

Dacă te încântă foarte mult experiența de navigare pe internet oferită de Google Chrome sau Mozilla Firefox în defavoarea Edge, ar fi bine să știi cum îți definești browserul implicit în Windows.

Browserul implicit sau ”Default Browser”, cum este menționat în interiorul sistemului de operare, poate fi orice aplicație care te încântă pentru a naviga pe internet. În orice moment poate fi schimbat, dar dacă ți-ai definit unul potrivit, te ajută să fii mai eficient.

Dacă preferi Chrome sau Firefox, este foarte probabil să ai o scurtătură pe desktop sau în taskbar pentru oricare dintre cele două. Dacă încerci însă să deschizi un link dintr-un email primit pe Outlook sau Thunderbird, vei întâmpina o fereastră de Edge.

Același lucru este valabil și în cazul altor programe care încearcă să deschidă linkuri la tine pe sistem.

În situația în care vrei să îți definești browserul implicit în Windows, ai mai multe variante pentru care poți opta. Din browserul efectiv, există un buton ce poate fi apăsat sau te poți duce direct în Settings, după ce ai făcut click pe Start.

Dacă folosești Mozilla Firefox, fă click în colțul din dreapta sus pentru a accesa meniul principal al aplicației. Este vorba de cele trei liniuțe orizontale. Apasă pe Options. Implicit, vei vedea secțiunea General în fața ochilor, iar în partea dreaptă vei avea un buton marcat Make Default. Fă click pe el.

browser implicit Windows 10

În Google Chrome, fă un click în dreapta sus pe cele trei punculețe aflate unul sub altul. Optează pentru Settings dintre opțiunile puse la dispoziție. În noua fereastră, un pic mai jos, vei avea un buton marcat Default Browser. Apasă pe el.

Dacă vrei să optezi pentru alt browser decât cele menționate sau te încântă să urmezi aceiași pași din Windows 10, fă click pe Start și intră la Settings în partea stângă. Din noua fereastră, te interesează meniul Apps. Accesează Default Apps, fă un click pe Microsoft Edge din secțiunea Web Browser și alege altceva. Confirmă-ți alegerea în cazul în care Microsoft încearcă să te convingă să rămâi la Edge.

Citește și: