Cum citești un mesaj pe WhatsApp fără să știe expeditorul [VIDEO]

Este bine să știi cum citești un mesaj pe WhatsApp fără să știe expeditorul, dacă ții la intimitate și la un grad sporit de securitate.

În urmă cu ceva timp, am scris un tutorial cu titlul ”Cum citești un mesaj pe WhatsApp fără să se vadă”. Soluția detaliată la momentul respectiv era una surprinzător de complicată pentru a-ți atinge scopul. Implica punerea aparatul în mod avion. Închiderea completă a aplicației după ce ai citit mesajul era de asemenea importantă, înainte de a te reconecta la internet. Pe lângă faptul că acel algoritm complex nu era foarte prietenos și eficient de fiecare dată, acum a devenit inutil.

Printr-o actualizare recentă nu foarte mediatizată, creatorii îndrăgitei aplicații de chat îți permit în câteva momente să dezactivezi confirmarea de citire. Astfel, nu trebuie să te chinui mult dacă ți-ai dorit să afli cum citești un mesaj pe WhatsApp fără să știe expeditorul. Întregul proces durează doar câteva secunde.

Înainte de a te arunca însă la astfel de gesturi radicale, trebuie să ai în vedere un lucru. Cu scopul de a crea un anumit echilibru, cei de la WhatsApp au decis că, dacă profiți de gradul sporit de intimitate, reversul medaliei va fi de asemenea valabil. Asta înseamnă că nici tu nu vei putea vedea dacă interlocutorul ți-a citit mesajele pe care i le-ai trimis. Important este însă că ți-ai atins scopul.

Pentru a dezactiva confirmarea la citire a mesajelor primite pe WhatsApp, întâi trebuie să accesezi aplicația omonimă. Din ecranul principal al programului, fă un tap în colțul din dreapta jos pe Setări. Accesează secțiunea Cont și fă un tap pe Confidențialitate. În partea de jos a acestei secțiuni, dacă ai interfața WhatsApp în română, vei întâlni o opțiune intitulată Confirmări de citire. Aceasta este bifată implicit și, sub ea, este înșirat un avertisment stufos. Debifeaz-o.

Din acel moment, nimeni nu va mai putea vedea dacă i-ai citit sau nu mesajul primit în urmă cu câteva minute sau câteva zile. Tu, de asemenea, nu vei mai obține vreo confirmare de citire. Acest detaliu este explicat în avertismentul menționat mai sus. Ține de tine să decizi dacă poți sau nu să trăiești cu acest compromis.