Rușii vor să-și facă internet propriu și ar fi cam așa, dacă se întâmplă

Rușii vor să-și facă internet propriu și ar fi cam așa, dacă se întâmplă

Dacă un nou proiect de lege va fi adoptat de ruși, aceștia ar putea avea parte de un internet propriu, independent de cel global.

Propunerea de lege a venit de la deputatul Andrey Lugovoy și senatorii Andrey Klishas și Lyudmila Bokova. Pretextul unei asemenea legi bizare? Securitatea națională. Țara ar trebui să facă multe schimbări, care ar presupune schimbarea numelui domeniului într-unul care să poată fi accesat exclusiv de ruși.

Va exista un responsabil (Roskomnadzor) pentru centralizarea controlului statului asupra porțiunii Word Wide Web destinată Rusiei. În plus, toate companiile rusești de tehnologie ar trebui să se supună regulilor noi.

Teoretic, dacă această lege va fi adoptată, Roskomnadzor și Ministerul de Comunicații vor trebui să creeze reguli noi pentru toate organizațiile de internet din Rusia: provideri, proprietari de linii de comunicații, proprietari de rețele tehnologice de comunicații și proprietari de numere anonime de sistem.

Mai mult, numele unic de domeniu va fi necesar pentru a menține securitatea. În plus, va fi nevoie de un sistem propriu de rutare, care să protejeze providerii de internet de confiscarea blocurilor de adrese IP alocate acestora.

Toți providerii ruși de internet vor trebui să adopte măsuri tehnice care să îi protejeze de posibilele amenințări asupra internetului rusesc. Astfel, statul ar putea să baneze toate resursele online din Rusia, cu ajutorul unor instrumente finanțate exclusiv de stat.

Dincolo de toate astea, ar trebui să fie deschisă o agenție federală nouă – Center for Monitoring and Managing Public Communication Networks. Aceasta se va ocupa cu controlul rețelei complexe a internetului rusesc, operând registrul schimbului de trafic și ajustând rutarea de trafic a țării.

Directorul deputat Roskomnadzor, Alexander Pankov, a declarat pentru Gazeta.ru: „Inițial, internetul era un mediu pentru jucării și comunicații, dar acum tranzacțiile financiare, afacerile, telemedicina și multe altele sunt toate legate de această rețea. Dacă internetul ar da crash astăxi, ar fi o reală catastrofă”.

Citește și:
Sursa: Meduza
Etichete: