Descoperirea care ne arată că încă avem multe de învățat despre creierul uman

Descoperirea care ne arată că încă avem multe de învățat despre creierul uman

Creierul este, fără îndoială, cel mai misterios organ al corpului uman. După secole de studii, acesta reușește să-i surprindă constant pe cercetători cu noi funcții și capcane.

Chiar și în prezent, oamenii de știință încearcă să creeze hărți mai detaliate ale creierului, pentru a crește înțelegerea pe care o avem despre acesta. În timp ce lucra la construirea unui nou atlas pentru morfologia și conexiunile dintre creier și coloana vertebrală, un neurolog a găsit ceva remarcabil.

Profesorul George Paxinos de la Centrul pentru neurologie din Australia susține că a descoperit o nouă regiune „ascunsă” a creierului: nucleul endorestiform. Descoperirea este detaliată de profesorul Paxions în cartea sa „Human Brainstem: Cytoarchitecture, Chemoarchitecture, Myeloarchitecture”.

El afirmă că a suspectat că regiunea ar fi existat de peste 30 de ani, totuși, niciodată nu a avut mijloacele necesare pentru a dovedi asta. Datorită tehnicilor îmbunătățite de imagistică, el a reușit să demonstreze că această regiune a creierului reprezintă un nucleu distinct, separat funcțional de fibrele nervoase din jur.

Acesta este localizat în pedunctul cerebelos inferior, un grup de fibre nervoase din apropierea bazei craniului care conectează coloana vertebrală de creier. Zona este asociată cu procesarea informațiilor senzoriale și motrice, pentru a regla postura, echilibrul și mișcările subtile.

Deși funcția precisă a nucleului endorestiform rămâne un mister, Paxinos crede că ar putea fi una profundă. „Nu pot decât să ghicesc care este funcția sa, dar având în vedere zona, ar putea fi implicat în controlul mișcărilor”, declară neurologul. De asemenea, el precizează că regiunea este intrigantă, deoarece pare a fi absentă la maimuțele rhesus și alte animale pe care le-a studiat. În același timp, regiunea ar putea ajuta la descoperirea unor tratamente noi, inclusiv pentru Parkinson.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ifl Science