14 aug. 2018 | 06:15

Creatorii Fortnite vor să prevină „trișatul” prin periferice înșelătoare

ACTUALITATE
Creatorii Fortnite vor să prevină „trișatul” prin periferice înșelătoare

Epic Games încearcă să creeze un echilibru constant între jucătorii de Fortnite, iar cel mai recent proiect implică separarea participanților la Battle Royale pornind de la perifericele folosite.

Dacă te-ai jucat în viața ta un shooter de orice tip pe consolă, știi că este un pic mai dificil să faci performanță cu un gamepad, decât cu un mouse și o tastatură. Asta nu înseamnă că nu există Call of Duty, Battlefield, Overwatch sau Fortnite pe PlayStation 4 sau Xbox One. În schimb, înseamnă că posesorii de console au căutat din totdeauna să-și înlocuiască gamepad-ul cu un mouse și o tastatură pentru a dobândi un avantaj nu foarte corect în fața inamicilor.

Pentru că astfel de practici pot fi considerat trișat, într-o oarecare măsură, cei de la Epic Games au atras atenția asupra faptului că vor face tot posibilul să separe jucătorii pe hărți în funcție de perifericele pe care le folosesc la interacțiunea cu personajul in-game de pe ecran.

Anunțul pe marginea subiectului a fost făcut printr-o postare pe Reddit și, din câte se pare, nu se adresează doar posesorilor de console, ci și celor care se joacă pe telefon, folosind un controller dedicat sau un mouse și o tastatură.

Dacă ești un jucător pe consolă care folosește un mouse și o tastatură în Fortnite, inamici tăi vor putea fi posesori de PC cu aceleași periferice. „În realitate, lucrăm la o tehnologie de împerechere a jucătorilor, ce se va lansa în curând, și care va aduce pe aceeași hartă persoanele care utilizează aceleași periferice.”

Anunțul nu este foarte explicit, dar scopul din spate e evident. În cazul în care ai un gamepad, peste doar câteva săptămâni, vei putea sta liniștit că fiecare inamic al tău va avea un controller similar.

Per ansamblu, ideea celor de la Epic este lăudabilă. Rămâne însă să vedem dacă nu va duce la fragmentarea bazei de jucători și creșterea timpului de așteptare la intrarea pe hartă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele