Cazul bizar al copilului născut la patru ani după moartea părinților

Cazul bizar al copilului născut la patru ani după moartea părinților

Un bebeluș s-a născut la patru ani după moartea părinților biologici. După ce cuplul a murit, embrionii au fost puși la păstrare și implantați la o mamă surogat.

Este un caz fără precedent în istoria medicinei. Niciodată nu a mai fost posibil ca un copil să se nască după moartea părinților. Cazul a fost înregistrat în China și a uimit întreaga lume.

Cuplul a murit în 2013, într-un accident de mașină, dar înainte de incident, dorința lor a fost să le fie colectați embrioni, în speranța că aceștia vor deveni un copil prin fertilizare in vitro. Embrionii au fost lăsați moștenire părinților cuplului, dar aceștia au dus o lungă luptă în instanță pentru păstrarea lor, pentru că fertilizarea in vitro este interzisă în China.

La început, embrionii au fost păstrați la spitalul din Nanjing, într-un container cu nitrogen lichid, la o temperatură de -196 grade Celsius. Din cauza interdicțiilor legale, embrionii n-au putut fi ținuți în China pentru mult timp, așa că părinții cuplului decedat au decis să ia legătura cu o agenție medicală care se ocupă cu fertilizarea in vitro, din Laos.

Acolo au și ajuns embrionii și au fost implantați la o mamă surogat de origine laoțiană. În Laos, inseminarea artificială este legală.

Desigur, a existat o problemă și cu transportarea embrionilor din China în Laos, pentru că nicio cursă aeriană nu le putea pune la dispoziție pe perioada deplasării un sistem de răcire cu nitrogen lichid. Din acest motiv, embrionii au fost duși în Laos cu mașina.

Experimentul medical a fost un succes. În decembrie 2017, s-a născut un copil perfect sănătos, dar a mai intervenit o problemă: stabilirea naționalității. Mama surogat e din Laos, dar copilul s-a născut în China, pentru că femeia a stat aici cu viză de turist pe perioada nașterii. Din acest motiv, bunicii bebelușului au fost nevoiți să facă teste ADN pentru a dovedi  că părinții copilului sunt de origine chineză.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: BBC