29 nov. 2018 | 19:17

Lucrurile nebunești spuse la convenția Pământului Plat de conspiraționiști

ACTUALITATE
Lucrurile nebunești spuse la convenția Pământului Plat de conspiraționiști
Walesdir

Majoritatea oamenilor sunt de acord cu ceea ce Aristotel, Pitagora și știința au demonstrat ca fiind adevărat – că Pământul este o sferă.

Dar dacă ai fi mers la Conferința Internațională a Pământului Plat din Denver, Colorado, nu ai fi întâlnit prea mulți oameni care să îți împărtășească părerea, chiar dacă aceasta este susținută de știință. La conferința care a durat două zile au participat sute de conspiraționiști care cred că Pământul este plat.

Conspiraționista Dorothy Novak a declarat pentru postul TV KDVR: „Priviți cu ochii voștri. Duceți-vă la plajă într-o zi noroasă. Sunt norii curbați?” Surprinzător, norii nu sunt curbați, pentru că nu așa funcționează lucrurile.

La conferință s-au desfășurat tot felul de dezbateri și prezentări, de la „Femei implicate în mișcarea Pământului plat” la „Pământul plat și Luna”. MC-ul conferinței, Rick Hummer, i-a încurajat pe participanți să cânte la unison cu el: „Nu mi-e rușine. Nu mi-e rușine să fiu ridiculizat. Nu mi-e rușine să fiu luat în râs. Nu mi-e rușine de insulte”.

Youtuber-ul Rob Skiba a fost și el la conferință și i-a avertizat pe cei care pun la îndoială legitimitatea teoriei Pământului plat. „Nu uitați”, a zis Skiba pentru cei care cred că Pământul este o sferă. „Obișnuiam să fim voi”.

Omul care a organizat evenimentul este Robbie Davidson, de la Kryptoz Media. „Dacă eu din viitor ar fi venit la mine și mi-ar fi spus că vom avea o conferință cu atât de mulți oameni, mi-aș fi dat o palmă”, a zis el pentru ziarul The Post.

Poate te întrebi de ce mai există oameni care cred că Pământul este plat în secolul 21. Dacă îi întrebi pe ei, îți vor spune că oricine poate descoperi adevărul dacă cercetează (a cerceta înseamnă, pentru conspiraționiști, să intre pe site-uri obscure și să urmărească videoclipuri pe YouTube prost făcute). Îți vor mai spune că elitele ne mint și că nu poți crede ceva ce nu ai văzut cu ochii tăi. Dacă întrebi experții, aceștia te vor lămuri. Pentru a înțelege mai bine cum de această conspirație a prins atât de multă amploare, s-ar putea să îți placă acest articol.