Xbox primește un controller pentru persoane cu handicap

Controllerele de Xbox și PlayStation nu au fost niciodată gândite pentru persoanele cu handicap, dar Microsoft și-a propus să remedieze problema cu un nou gadget.

În teorie, indiferent dacă ești fan Xbox sau PlayStation, te bucuri de utilizarea unora dintre cele mai ergonomice controllere din lume. Respectivele gadgeturi au implicat ani întregi de cercetare și dezvoltare pentru a putea fi folosite cu ușurință de către oricine pentru perioade îndelungate de timp. Aceleași controllere au însă o problemă majoră.

În cazul în care suferi de un handicap care îți afectează abilitatea de utilizare a ambelor mâini sau a tuturor degetelor, nu poți să te joci majoritatea jocurilor pentru console. Pornind de la această premisă, cei de la Microsoft au creat un instrument nou de gaming intitulat Xbox Adaptive Controller.

După cum îi spune și numele, acesta se poate adapta pentru o varietate foarte mare de scenarii, datorită faptului că suportă atașarea unui număr mare de extensii, în funcție de necesitățile fiecăruia.

În comunicatul oficial, gigantul din Redmond descrie noul gadget ca fiind cel mai flexibil controller adaptiv creat vreodată de o companie de gaming. Pe lângă două butoane programabile de dimensiuni foarte generoase, aparatul include nu mai puțin de 19 mufe jack pe partea din spate la care se pot conecta suprinzător de multe tipuri de switch-uri, pedale, butoane, joystick-uri și nu numai. În final, poți crea un ansamblu funcțional pentru ca persoanele cu handicap să se poată bucura de cele mai noi și mai elaborate jocuri atât pe Xbox One, cât și pe Windows 10. 

Solomon Romney, un specialist în Microsoft Stores s-a jucat timp de de câteva luni cu Xbox Adaptive Controller. ”Pot să personalizez cum interacționez cu Xbox Adaptive Controller după cum vreau eu. Pot să fac toate controalele să se adapteze corpului meu, dorințelor mele și le pot schimba oricând vreau.” De la naștere, lui Solomon îi lipsesc toate degetele de la o mână.  Noul controller va fi lansat în următoarele luni pentru 99 de dolari.

Alexandru Puiu
13:34 20.05.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video