Consola de gaming care îți pune jocurile de PC în buzunar intră în producție

Consola de gaming care îți pune jocurile de PC în buzunar intră în producție

În cazul în care sperai să te poți juca vreodată cele mai îndrăgite jocuri de laptop sau desktop pe o consolă portabilă similară cu un PSP, Smach Z îți va împlini toate visele în curând.

La ora actuală, piața de console handheld a devenit cam lipsită de substanță. În urmă cu 10 ani, parcă erau mai multe alternative. Între timp, Sony se pare că s-a retras din competiție cu al său PS Vita, iar Nintendo face valuri cu al său Ninntendo Switch care este mai interesant când îl legi la TV, chiar dacă poți să-l strecori în ghiozdan. Dacă lucrurile merg însă conform planului, un gadget revoluționar intitulat Smach Z s-ar putea să schimbe complet modul în care ne uităm la această categorie de dispozitive.

Smach Z a trecut prin multe iterații înainte să se reflecte în produsul din imaginea de mai sus. Consola handheld cu interior de laptop de gaming a fost subiectul mai multe campanii de crowdfunding încununate de succes, dar abia acum a beneficiat de suficient ajutor din partea unor parteneri de hardware serioși încât să poată fi competitivă. În final, va fi rezultatul unei colaborări cu AMD și va utiliza un chipset grafic Radeon.

Conform creatorilor, consola handheld Smach Z va intra în producție în primul trimestru al anului viitor. Aceasta va utiliza un procesor AMD Ryzen Embedded în tandem cu o placă video Radeon Vega 8. În contextul în care vorbim și de două DIMM-uri de câte 8GB DDR4 pentru un total de 16GB, ai mari șanse să te poți juca orice titlu din ultimii ani. Singura condiție este să-ți încapă în cei 256GB de spațiu. Panoul folosit este un ecran Full HD de 6 inci.

În mod previzibil, un astfel de hardware într-un pachet atât de compact nu este ieftin. Conform estimărilor, ar trebui să ajungă pe piață în jurul cifrei de 1000 de dolari. Dacă asociezi prețul cu o consolă de gaming, nu este mare. Dacă îl compari cu un Nintendo Switch, s-ar putea totuși să te sperie.

Citește și: