Două firme românești, în topul companiilor de tehnologie din Europa de Est

Două firme românești, în topul companiilor de tehnologie din Europa de Est

Companiile românești Trencadis și Mondly sunt prezente în ediția din 2018 a clasamentului Deloitte Fast 50 pentru Europa Centrală și de Est, la categoria principală, Technology Fast 50, respectiv la categoria Rising Stars.

Compania Trencadis, specializată în soluții software pentru mediul guvernamental și de afaceri, ocupă cea mai bună poziție în top în rândul business-urilor din România, situându-se pe locul 13 în topul Fast 50, cu o rată de creștere a veniturilor de 730%.

Este al patrulea an în care compania reușește să intre în top. Fondată în 2007, Trencadis își desfășoară în prezent activitatea în București, Cluj-Napoca, Baia Mare și Oradea și a avut o cifră de afaceri de 5,96 de milioane de euro în 2017.

Compania de învățare de limbi străine Mondly, care a creat o platformă ce folosește tehnologii de ultimă oră precum chatbots cu recunoaștere vocală, realitate augmentată și virtuală, pentru a ajuta utilizatorii să învețe limbi străine, a intrat în categoria Rising Stars, care oferă recunoaștere business-urilor mai tinere, cu minimum trei ani de activitate și venituri de cel puțin 30.000 de euro.

Fondată în 2013, Mondly este inclusă pentru prima dată în programul Fast 50 și se află pe locul al șaptelea între cele zece companii Rising Stars, cu o rată de creștere a veniturlor de 854%.

Peste 20 de business-uri din România au intrat în competiția din acest an care recunoaște cele mai dinamice companii de tehnologie din Europa Centrală.

Topul Fast 50 din 2018 este condus de două companii din Cehia care s-au aflat și anul trecut între primele cinci. Câștigătorul de anul acesta este producătorul de imprimante 3D Prusa Research, care are o rată impresionantă de creștere de 17.118%, urmată de portalul de rezervări de zboruri Kiwi.com, câștigătorul anului trecut, cu o rată de creștere de 14.377%.

Pe locul al treilea se află Q Software, un furnizor de soluții digitale din Croația. Slido, platforma din Slovacia care facilitează interacțiunea cu audiența în cadrul evenimentelor, este a patra clasată, urmată de Pilulka, o companie de vânzare cu amănuntul de produse farmaceutice din Republica Cehă.

Odată cu ediția din acest an, Deloitte CE Technology Fast 50 a atins un nou record al ratei medii de creștere a companiilor din top, de 1.290% între 2014 și 2017. Acesta este al treilea an consecutiv în care rata de creștere a trecut de pragul de 1.000%.

Citește și:
Etichete: