Compania care-ți produce iPhone-ul a făcut achiziția momentului

Compania care-ți produce iPhone-ul a făcut achiziția momentului

Apple își gândește telefoanele în America, dar le asamblează în China. Acolo cel mai important partener e Foxconn. Această companie e acum subiectul unei achiziții imense.

Foxconn Interconnect Technology, subsidiară Foxconn, a cheltuit 866 de milioane de dolari pe o achiziție în rețelistică. Odată cu această investiție, compania și-a asigurat producătorul de periferice și echipamente de rețea Belkin, dar și mărcile Wemo, Linksys și Phyn. Linksys face echipamente de rețelistică, Wemo e pe sisteme autonome, iar Phyn vinde un sistem pentru case inteligente care te anunță când ai scurger în casă.

În caz că te întrebi pe ce a dat compania atâția bani, ei bine, pentru piața de accesorii. Belkin este o marcă celebră și de acum Foxconn accesează o piață imensă, dar cu un brand puternic. În România, de exemplu, Linksys mai este popular, în special pentru routere wireless.

Deocamdată, după anunțul oficial, Foxconn a spus că rămâne la conducere Chet Pipkin, director executiv și fondator. Rămâne de văzut cum vor reacționa autoritățile din America după acest anunț. Donald Trump a blocat achiziția Qualcomm de către Broadcom. Firesc, o achiziție a unei companii americane de către chinezi nu va fi văzută cu ochi buni. În special în perioada asta e dificil de prevăzut ce reacții va stârni din cauza tensiunilor comerciale dintre cele două țări.

Totodată, America a avut o problemă și cu Huawei. Pentru această companie din China directori din agențiile de informații au spus că recomandă să fie evitate telefoanele sale pe motiv că ar deschide o poartă către spionaj între țări.

În cazul Foxconn, compania care produce iPhone a anunțat că va investi în America. A promis că va ridica o fabrică, va crea locuri de muncă și că va investi circa 10 miliarde de dolari în piața nord-americană. E de urmărit această achiziție și pentru că a fost anunțată în aceeași zi în care șeful FCC, comisia care administrează piața de telecomunicații din America, a recomandat să fie interzise echipamentele de rețelistică și comunicații care prezintă un risc pentru securitatea națională.

Citește și:
Sursa: Mashable