Chinezii au realizat o fotografie unde poți să faci zoom mii de metri

Chinezii au realizat o fotografie unde poți să faci zoom mii de metri

O companie chineză ar fi făcut o fotografie cu o rezoluție atât de mare încât poți să dai zoom mii de metri pentru a vedea expresiile faciale ale oamenilor.

24 de megapixeli, 48 de megapixeli sunt câteva numere pe care le-ai întâlnit în fotografie și în discuțiile despre foto și video, dar singur nu te-ai gândit vreodată că poate exista o imagine de 195 de gigapixeli. Da, gigapixeli.

Ca să îți dau puțin context îți zic că un megapixel înseamnă un milion de pixeli. De obicei, rezoluția aparatelor de fotografiat și a smartphone-urilor este măsurată în megapixeli. De exemplu, o cameră de 12 megapixeli produce o imagine cu 12 milioane de pixeli. În cazul de față vorbim de gigapixeli. Un gigapixel are 1 miliard de pixeli.

Acestă imagine a fost relizată de pe vârful turnului Oriental Pearl Tower din Shanghai și este proiectul companiei Jinkun Tech, cunoscută și ca Bigpixel Technology Corporation.

Bigpixel crede că imaginea realizată este de 2000 de ori mai precisă decât orice altă fotografie realizată cu o cameră obișnuită. Imaginea este de 360 de grade și ilustrează un Shanghai îmbăiat în lumina soarelui. Este a treia cea mai mare fotografie din lume, dar ea mai mare din Asia.

Ar fi imposibil ca o singură cameră foto să realizeze acestă fotografie. Imaginea a fost realizată dintr-o colecție de fotografii care au fost lipite unele de alte cu ajutorul tehnologiei Bigpixel.

Compania asiatică spune că este prima panoramă cu sute de miliarde de pixeli. Rezultatul este uluitor. De asemenea, datorită aceste rezoluții este posibil să faci un zoom de mii de metri și poți să vezi expresiile faciale ale persoanelor aflate pe stradă.

Pe lângă impresionanta tehnică arătată de compania asiatică cred că autoritățile chineze își freacă mâinile de bucurie pentru că astfel vor putea analiza și urmări și mai bine cetățenii într-un viitor care pare dintr-un scenariu de film distopic.

Ai putea să încerci și tu să te joci cu zoom-ul în fotografia făcută de chinezi aici, dar doar dacă ai noroc să ți se încarce pagina.

Etichete: