Țara care conduce lumea la capitolul energie regenerabilă

Țara care conduce lumea la capitolul energie regenerabilă

Această țară vrea să conducă lumea și dacă nu o face prin puterea și influența politică, măcar se face remarcată prin investițiile în surse de energie regenerabilă.

China continuă să fie o forță de neoprit în domeniul energiei regenerabile. Un nou raport publicat de Institutul pentru Economie Energetică și Analiză Financiară (IEEFA) se axează pe eforturile țării de a conduce lumea în ceea ce privește generarea de energie regenerabilă. Raportul precizează că în 2017, investițiile totale ale Chinei în proiecte cu energie curată au inclus mai mult de 44 de miliarde de dolari, o creștere semnificativă comparativ cu 2016, unde investițiile au fost de 32 de miliarde de dolari.

Tim Buckley, Directorul IEEFA pentru Studii de Finanțare a Energiei, spune că decizia Statelor Unite de a se retrage din acordul de la Paris privind clima a fost un catalizator important pentru dominarea Chinei în domeniul energiei regenerabile.

În timp ce angajamentul în materie de surse regenerabile este impresionant, China nu a renunțat complet la legăturile sale cu combustibilii fosili. Țara încă se bazează pe cărbune pentru a satisface o parte din nevoile sale energetice masive. Totuși, portofoliul energetic al națiunii se extinde rapid dincolo de combustibilii fosili, deoarece China însumează o varietate de resurse regenerabile, ca hidro energia, energia eoliană, energia solară, bioenergia și altele.

China a înregistrat o creștere considerabilă în ultimele decenii, transformând țara într-o forță industrială. Chiar și așa, statul are și o reputație proastă cu privire la nivelurile periculoase de poluare. În ultimii ani, guvernul chinez a făcut pași importanți în schimbarea acestui val și a ajuns să închidă 40% din fabricile sale, pentru nerespectarea reglementărilor privind emisiile.

Experții Agenției Internaționale pentru Energie (IEA) susțin că dependența Chinei de cărbune va continua să scadă, iar investițiile sale în proiecte de energie regenerabilă în întreaga lume vor continua să crească. Având în vedere că multe țări din întreaga lume își intensifică integrarea energiei regenerabile, Statele Unite vor avea mult de recuperat dacă doresc să fie o forță în ceea ce privește energia din surse regenerabile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Futurism