18 ian. 2018 | 15:45

Pentru securitatea ta, cercetătorii de la CERN și MIT au făcut un VPN gratuit

ACTUALITATE
Pentru securitatea ta, cercetătorii de la CERN și MIT au făcut un VPN gratuit

Dacă ți-ai dorit vreodată un VPN gratuit pentru securizarea traficului de pe mobil, noul Proton VPN ar putea fi cea mai bună soluție pe termen lung.

O echipă de cercetători de la CERN și MIT și-au unit forțele în urmă cu câțiva ani cu un scop nobil. Atunci, și-au propus să pună pe primul loc intimitatea internauților, realizând un serviciu de email securizat. Complet criptat, ProtonMail a făcut minuni pentru cei care pun foarte mare preț pe intimitatea conversațiilor desfășurate prin email.

Anul trecut, aceiași cercetători și-au extins colaborarea după ce legislația din Statele Unite a permis autorităților să supravegheze mult mai strict activitatea online a internauților din teritoriu. Astfel, a fost creat Proton VPN. Serviciul de VPN gratuit a fost oferit în format beta curioșilor în luna martie 2017, doar pentru sisteme desktop. În luna iunie a anului trecut, același serviciu a putut fi experimentat de către toți doritorii în versiune finală.

Cel mai recent anunț al creatorilor Proton VPN are legătură cu lansarea versiunii de Android. Aceasta este disponibilă începând de azi în mai multe variante. Dacă îți dorești un VPN gratuit pentru criptarea traficului pe care îl realizezi de pe mobil, ProtonVPN este mai mult decât suficient în majoritatea circumstanțelor. Opțional, poți ajunge să plătești pentru același serviciu până la 24 de dolari pe lună, în funcție de pretențiile pe care le ai pentru serverele de pe care va figura traficul ca fiind efectuat.

Fără să plătești nici un ban, poți efectua trafic de pe trei servere din țări diferite, fără limitări de viteză. Singura limitare importantă este că, folosind același cont, te poți conecta de pe un singur dispozitiv. Dacă plătești 24 de dolari pe lună, ai acces securizat de pe zece dispozitive folosind ca intermediar servere din întreaga lume.

Serviciul Proton VPN folosește în spate protocolul open source OpenVPN. Acesta este compatibil cu o varietate foarte mare de platforme și dispozitive, deși o aplicație dedicată care facilitează conectarea este un pic mai bună. Aplicația poate fi descărcată gratuit din Google Play Store.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele