26 dec. 2018 | 08:50

Cele mai nebune combinații de puzzle-uri te fac să vrei să încerci și tu

ACTUALITATE
Cele mai nebune combinații de puzzle-uri te fac să vrei să încerci și tu

Aproape fiecare dintre noi a făcut cel puțin un puzzle până acum. Dar prea puțini s-au gândit să combine piesele de la puzzle-uri diferite pentru a crea o imagine complet nouă și bizară.

Arta montajelor de puzzle este ceva mai nișată, dar foarte frumoasă. Artistul Tim Klein este printre puținii oameni care se ocupă cu aceste montaje. Îi poți admira toate operele de artă pe site-ul său personal.

„Companiile de puzzle-uri au tendința de a folosi aceleași modele de forme pentru puzzle-uri”, a explicat Klein pe site. „Ca o consecință, uneori descopăr că pot combina porțiuni de la două sau mai multe puzzle-uri pentru a crea o imagine supra-realistă, pe care creatorul nu și-a imaginat-o vreodată. Găsesc o mare plăcere în a descoperi asemenea imagini bizare care zac latente, uneori decenii întregi, în puzzle-uri obișnuite produse la scară largă”.

Klein a explicat că maestrul acestei arte este profesorul de artă Mel Andringa, care se ocupă de montaje puzzle de mai bine de 50 de ani (îi poți vedea creațiile aici). Un articol dintr-o revistă din 1988 despre Andringa a fost punctul de inspirație pentru Klein.

Pentru creațiile sale, artistul folosește mai degrabă puzzle-uri vechi. „Pentru scopurile mele, favorizez puzzle-urile din anii pre-digitali, când imaginea era de obicei o fotografie a unui singur subiect, precum un cal care galopează sau o balerină sau Empire State Building”, a explicat el. „Uneori mă simt ca un arheolog, făcându-mi multă plăcere în descoperirea și reconstruirea unor imagini bizare, răsfirate, a căror piese au lâncezit în cămările de jocuri din zonele suburbane vreme de decenii întregi”.

Printre operele sale regăsești imagini în care o casă se transformă într-un munte, primăvara în iarnă, un copac în turnul Big Ben. Privindu-le, rămâi fascinat de creativitatea lui Klein și aproape că te simți și tu inspirat să îți încerci norocul și să încerci să creezi un montaj puzzle.

montaj puzzle

montaj puzzle

montaj puzzle

montaj puzzle

montaj puzzle

montaj puzzle

montaj puzzle