Cel mai nou Windows 10 a fost amânat din cauza unei erori grave

Cel mai nou Windows 10 a fost amânat din cauza unei erori grave

Dacă sperai că în aprilie te vei bucura de un nou pachet important de actualizări pentru Windows 10, vei fi dezamăgit. Update-ul a fost amânat.

Microsoft continuă să alimenteze scenariul conform căruia Windows 10 va fi ultima versiune majoră de Windows. La fel cum Apple oferă actualizări majore în fiecare an pentru macOS 10, gigantul din Redmond lansează service pack-uri cu diferite nume proprii pentru Windows 10. Atât la Apple, cât și la Microsoft, întregul sistem de update-uri este complet gratuit.

Conform speculațiilor din ultima perioadă, Microsoft plănuia să lanseze următoarea versiune de Windows 10 în luna aprilie a acestui an. Un nume pentru respectiva iterație nu a fost confirmat oficial, dar în etapa de dezvoltare s-a folosit numele de cod Redstone 4. Deși unele surse apropiate de subiect au aruncat data de 10 aprilie ca un posibil moment al lansării, se pare că vom fi nevoiți să așteptăm până în mai pentru a ne bucura de beneficiile promise.

Motivul are legătură cu descoperirea unei probleme grave de stabilitate în noul Windows 10. Aparent, mai mulți dintre cei care l-au instalat în variantă finală au întâmpinat un ecran albastru de eroare și nu și-au mai putut folosi computerul. „În anumite cazuri, aceste probleme de stabilitate s-ar fi putut reflecta într-un număr mai mare de BSODs (Blue Screen of Death) pe PC-uri, de exemplu”, a explicat Dona Sarker, Microsoft.

Ar fi fost posibilă lansarea unui update minor pentru rezolvarea ulterioară a problemei cauzate de Restone 4, dar Microsoft a decis să amâne întreaga lansare, decât să-și fustreze anumiți utilizatori. Momentan, nu este foarte clar ce ar fi putut cauza respectiva problemă și de ce s-a propagat în varianta finală a update-ului, având în vedere numeroasele iterații prin care a trecut acest software.

La ora actuală, nu există nici o dată precisă de lansare pentru update, dar știm că va include suportul pentru HDR, Timeline, dictare și câteva modificări estetice.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: