Compania aeriană care lansează cel mai lung zbor din lume

Compania aeriană care lansează cel mai lung zbor din lume

O companie aeriană e pregătită să lanseze cel mai lung zbor din lume, unde vei avea timp suficient să te plictisești de câteva ori.

Sunt o mulțime de zboruri în care poți să dormi de câteva ori și să mai ai timp și să contempli asupra deciziei care te-a făcut să alegi o asemenea rută. Până acum, Zborul 921 al celor de la Qatar Airways deținea recordul pentru cel mai lung traseu, între Auckland și Doha, dar acesta va trece pe locul doi.

Singapore Airlines are de gând să introducă cel mai lung zbor din lume, care va lega New York de Changi. Acesta reprezintă o călătorie de 18 ore și 45 de minute și va fi destinat exclusiv pasagerilor care călătoresc la clasele business și premium economy.

Zborul dintre Changi și New York va acoperi o distanță de 16.700 de kilometri. Pentru a asigura condiții cât mai bune de zbor pasagerilor, Singapore Airlines a decis să folosească un avion Airbus A350-900URL. Acesta va fi configurat astfel încât să transporte cei 161 de pasageri distribuiți astfel: 67 de parteneri la clasa business și alți 94 la premium economy.

Compania a mai operat acest zbor în trecut, între 2004 și 2013, dar l-a anulat deoarece nu era atât de profitabil pe cât se spera. Cu toate acestea, peisajul pare să se fi schimbat, iar operatorii caută noi surse de venit într-un mediu din ce în ce mai competitiv; zborurile de cursă lungă au ajuns să fie, de multe ori, mai profitabile decât cele scurte sau cu escale.

Singapore Airlines are de gând să lanseze și o rută care să lege Singapore și Los Angeles, cu un avion similar precum cel folosit pentru Changi – New York.