Cum este o călătorie în cel mai lung zbor din lume și cât te ține la bord

Cum este o călătorie în cel mai lung zbor din lume și cât te ține la bord

Zburatul cu avionul este o activitate obositoare, însă cel mai lung zbor din lume a venit cu o metodă prin care vrea să reducă această povară.

Cel mai lung zbor din lume va dura 19 ore și este oferit de Singapore Airlines. Compania aeriană urmează să înceapă de acestă săptămână să ofere zboruri între Singapore și New York și promite că pasagerii lor nu se vor simți ca într-o cutie cu sardine. Pentru a face asta, Singapore Airlines a renunțat la locurile de la clasa economy.

Compania aeriană a zburat anterior pe același traseu, însă a retras ruta în 2013 din cauza ineficienței. Însă de data aceasta au un plan mai bun. Acum, pasagerii vor zbura pe noua aeronavă Airbus  A350-900 ULR (ultra-long range), cu care vor eclipsa cele aproximativ 17 ore și jumătate făcute între Auckland și Doha cu Qatar Airways.

Zborul va avea o distanță de 16.700 km, comparativ cu capacitatea maximă a avionului de 18.000 km. Cabina avionului va fi împărțită în două clase: 67 de locuri la clasa business cu pat și 94 de locuri la premium economy.

De asemenea, compania pune accent pe confortul pasagerilor, asigurând strategii de alimentație și somn foarte bine puse la punct, care să facă zborul cât mai confortabil.

Mesele din timpul zborului, care sunt asigurate în parteneriat cu Canyon Ranch, au scopul de a promova nutriția și hidratarea, cu mențiunea că meniul este formulat din recomandări și strategii bazate pe știință, pentru a le oferi o călătorie cât mai confortabilă clienților companiei.

Singapore Airlines s-au gândit și la cei care nu sunt impresionați de astfel de mâncăruri, astfel încât poți să comanzi o friptură sau un burger prin sistemul „Book the Cook”. De asemenea, vei avea acces și la internet. Un bilet la clasa business îți va aduce 30MB gratuit, dar poți să cumperi până la 200MB cu 28 de dolari, potrivit Bloomberg.

Sursa: Mashable