Suma fabuloasă oferită pentru cea mai scumpă mașină din lume

Suma fabuloasă oferită pentru cea mai scumpă mașină din lume

Un Ferrari 250 GTO din 1963 a devenit cea mai scumpă mașină vândută din lume, după ce a fost cumpărată în cadrul unei licitații pentru o sumă imensă.

Modelul 250 GTO se număra oricum printre cele mai scumpe și dorite mașini din toate timpurile. Până acum, au fost produse doar 39 de modele, care se vând cu aproximativ 50 de milioane de dolari.

Potrivit Carbuzz, un Ferrari 250 GTO Series 1 cu seria de șasiu 4153 GT „Christian Glaesel”, a fost cumpărat de către CEO-ul WeatherTech, David MacNeil, pentru 80 de milioane de dolari.

MacNeil este un colecționar de Ferrari care a deținut și condus mai multe modele 250 GTO, în trecut. Colegii săi de le FerrariChat spun că modelul 4153 GT va beneficia de un tratament similar și va fi condus la numeroase curse de epocă și mitinguri.

Până acum, mașina a petrecut destul de mult timp pe pista de curse. Automobilul și-a făcut debutul în cadrul cursei de 24 de ore de la Le Mans, în 1963, înainte de a cădea pe mâna altor șoferi europeni. Astfel, modelul a fost prezent la Nürburgring, Tour de France, 500 km Spa și multe alte curse prestigioase.

Mașina și-a primit porecla de la șoferul german de curse, Christian Glaesel, care a cumpărat modelul în 2003.

Mai multe surse susțin că istoricul și expertul în prețuri false GTO, Marcel Massini, a confirmat vânzarea. De asemenea, acesta a spus că prețul unui 250 GTO va ajunge să se ridice la 100 de milioane de dolari, în următorii cinci ani.

Ultima dată, numărul 4153 GT a fost prezentat la Goodwood Festival of Speed din 2017 și cred că lumea de abia așteaptă să vadă unde se va lăuda David MacNeil cu bolidul său.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: The Drive
Etichete: