Ce e în mintea unui canibal și ce îi motivează pe oameni să facă asta

Ce e în mintea unui canibal și ce îi motivează pe oameni să facă asta
Sursa foto: "Saturn Devouring His Son", Francisco de Goya

Ideea de canibalism sună îngrozitor, dacă ai toate țiglele pe casă. Este înfiorător să te gândești că ai putea victima unui canibal, dar din fericire șansele sunt foarte mici.

Pe parcursul istoriei, oamenii au tot mâncat alți oameni. Uneori, pentru a băga groaza în inamic, alteori pentru a primi puterea lor. Cert este că fenomenul canibalismului este foarte vechi.

De obicei, canibalii sunt oameni singuratici, care găsesc o adevărată plăcere în a consuma carne umană. De ce fac ei aceste lucruri? Unii dintrei ei o fac pentru că se simt singuri și sunt guvernați de psihopatie.

Spre exemplu, canibalul Richard Trenton Chase consuma sângele victimelor sale pentru că era convins că extratereștrii îi transformă sângele în pudră și se vedea nevoit să o înlocuiască. Totuși, cei mai mulți canibali nu sunt psihopați și știu foarte bine ce fac.

De obicei, un canibal ademenește o victimă care nu bănuiește nimic către casa sa și o face pe aceasta să i se supună. Uneori, folosește droguri, alteori pur și simplu o împușcă sau o înjunghie.

Ulterior, urmează procesul de tăiere a cărnii victimei, care pentru prădătorii canibalii posedă o aură de sexualitate. Aceștia se simt atât de excitați în timpul acestui proces, încât pot ajunge uneori la orgasm. În acele momente, ei se simt extrem de puternici și capabili să facă ceva ce majoritatea oamenilor nu a făcut și nu va face vreodată.

Majoritatea canibalilor fiind singuratici, actul de a ucide și mânca un om umple un gol din viața lor. Ei nu au prieteni, iar victimele sunt pentru ei o asigurare că nu sunt vreodată singuri, atâta timp cât le au cu ei.

Astfel, canibalii recapătă cumva o stare de control asupra vieții lor, simțind că oamenii pe care i-au consumat sunt trofee. Acest proces de gândire creează un cerc vicios, în care canibalii simt nevoia să ucidă din nou.

De cele mai multe ori, canibalii nu au un anumit tipar al victimelor. Ei nu urmăresc neapărat pe cineva care a spus sau făcut ceva greșit, ci doar urmăresc pe cine este cel mai aproape atunci când vine vremea să se hrănească. Pentru victime, este o situație de tipul momentul și locul nepotrivit.

În ceea ce privește probabilitatea ca o persoană să devină canibal, lucrurile nu sunt atât de clare. Pot exista semne în adolescență, de exemplu uciderea animalelor mici și consumarea sângelui acestora.

Totuși, prădătorii ascund de multe ori aceste comportamente. Șanse mari să devină canibali au oamenii cu tendințe psihopatice, care sunt atrași de sânge, violență și moarte.

Când fascinația aceasta îi îndepărtează de cunoscuți, lucrurile devin cu adevărat serioase.

În general, canibalii sunt foarte mândri de ceea ce au făcut, dar insistă asupra faptului că sunt canibili și nimic altceva. La un moment dat, un canibal acuzat de un intervievator că ar fi violat o victimă, a spus: „Poate îi ucid și omor, dar nu am violat niciodată pe nimeni! Să te asiguri că lumea știe asta!”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: