Ce faci când telefonul se încinge mai mult decât ar trebui

Ce faci când telefonul se încinge mai mult decât ar trebui
19:00 22.02.2018

Sunt multe circumstanțe în care smartphone-ul tău s-ar putea încălzi tare. De aceea, trebuie să ai în vedere ce faci dacă ai telefonul fierbinte.

Smartphone-urile moderne sunt mai rapide ca niciodată. Acestea au o putere de procesare comparabilă cu PC-urile de top de acum câțiva ani. Spre deosebire de un computer convențional însă, într-un telefon nu găsești o soluție de răcire activă, nu există ventilatoare. Din acest motiv, în condiții normale de utilizare, s-ar putea încălzi destul de tare. Dacă întâmpini însă dificultăți în a-l ține în mână, ar fi bine să te îngrijorezi. Mai jos, voi detalia ce faci dacă ai telefonul fierbinte, pentru a preveni un dezastru.

Majoritatea telefoanelor inteligente incorporează mecanisme pentru a preveni supraîncălzirea. Dacă telefonul ți se încălzește prea tare, s-ar putea să devină mai lent, să nu mai poți face poze sau să nu mai poți folosi blițul. Afișarea unui mesaje precum cel de mai jos reprezintă, de asemenea, o posibilitate reală. Aceste mecanisme au fost implementate deoarece scenariul încălzării până la niveluri îngrijoărtoare este o posibilitate reală.

Dacă telefonul s-a încălzit până la nivelul în care bateria sau o parte a carcasei s-a umflat, nu-l mai folosi. Închide-l. Scoate-i bateria dacă poți și du-l la un service. În cazul în care se încălzește mai mult decât de obicei când îl ții la încărcat, deconectează imediat telefonul de la priză. Înlocuiește cablul de încărcare, înlocuiește adaptorul de priză. Încearcă să-l încarci la laptop și vezi dacă fenomenul se repetă. În cazul în care înlocuirea accesoriilor și a mecanismului de încărcare nu rezolvă problema, încetează să-l mai folosești și du-l într-un service sau contactează operatorul de la care l-ai cumpărat.

[readmore]

Dacă l-ai uitat în soare sau într-o mașină ce a petrecut câteva ore în soare, e bine să știi ce faci dacă ai telefonul fierbinte. Cel mai important este să-l închizi imediat, dacă mai este funcțional. Nu-l acoperi și nu-l băga în buzunar sau în frigider. Ține-l la umbră, dar lasă-i spațiu pentru a se răci singur. Așteaptă vreo 10 minute până să încerci să-l utilizezi din nou.

Dacă te joci jocuri pretențioase sau faci editare foto/video pe telefon, este posibil să se încălzească destul de tare. Atâta timp cât poți să-l ții în mână, nu ar trebui să-ți faci griji, dar dacă ai putea să te joci fără să-l ții și la priză în același timp, l-ar ajuta să fie un pic mai rece.

notificare iphone temperatura

loading...