Cartofii prăjiți de la McDonald’s te-ar putea scăpa de chelie

Cartofii prăjiți de la McDonald's te-ar putea scăpa de chelie

Poate că nu sunt cel mai sănătos fel de mâncare din câte ai încercat, dar cartofii prăjiți te-ar putea ajuta dacă suferi de calviție.

Videoclipurile cu mâncarea de la McDonald’s, pe care o uiți câteva luni pe masă fără să se strice reajung constant în centrul atenției. În aceeași categorie intră și știrile despre cum Jamie Oliver a câștigat un proces împotriva McDonald’s, unde compania era acuzată că ne otrăvește. S-ar putea să se fi strecurat erori în propozițiile anterioare, mai ales pentru că lucrurile de care vorbesc sunt cele pe care le-ai văzut o dată, iar apoi le ignori pentru că sunt aceleași povești.

O nouă poveste pe care s-ar putea să o ignori sau nu e cea a cartofilor prăjiți care te scapă de chelie. Într-adevăr, nu te vei bucura de o podoabă capilară bogată dacă bagi cartofi prăjiți engros de la Mc. Totuși, un compus chimic găsit în acești cartofi este benefic pentru persoanele care suferă de calviție. Testele inițiale, efectuate pe șoareci, au fost unele de succes, iar cercetătorii sunt de părere că terapia va funcționa și în cazul oamenilor.

Oamenii de știință de la Yokohama National University au folosit dimetilpolisiloxan pentru a trata șoarecii. Japonezii au reușit să producă la scară mare foliculi de păr, folosind dimetilpolisiloxan la baza vasului de cultură. Cu ajutorul metodei de cultură folosite acum, japonezii au reușit să creeze 5.000 de foliculi simultan, care au dus la creșterea părului după ce au fost transplantați pe șoareci.

Compusul chimic este folosit în cazul cartofilor prăjiți deoarece împiedică formarea spumei în cazul uleiului în care sunt prăjiți aceștia. Folosit în cazul foliculilor de păr, compusul a oferit un rezultat miraculos în timpul testelor, fiind respectat ciclul natural al creșterii părului astfel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: