Orașul care va rămâne fără apă în mai puțin de o sută de zile

Orașul care va rămâne fără apă în mai puțin de o sută de zile

Acest oraș era cunoscut pentru că abunda de apă din surse naturale. Acum ar putea deveni în viitorul apropiat primul oraș din lume care va rămâne fără apă.

În ultimii trei ani, seceta din regiunile apropiate de Cape Town a făcut ca nivelul barajelor de alimentare cu apă să scadă ca niciodată. Experții se tem că ziua de 21 aprilie va fi așa numita zi zero, când barajele vor scădea sub 13,5% din capacitatea lor totală. Dacă acest lucru se va întâmpla, alimentarea cu apă va fi oprită peste tot, mai puțin în cartierele sărace. Localnicii vor fi nevoiți să obțină apa de la unul din cele 200 de situri de colectare.

Fiecare om va avea dreptul la 24 de litri de apă pe zi. Vor fi supravegheați să nu depășească această cantitate de către gardieni armați.

În mometul de față, Cape Town lucreză atât la proiecte de reciclare a apei, cât și la construirea a trei centrale de desalinizare. De asemenea, a impus o limită de 87 de litri de apă pe zi pentru o persoană. A fost lansată până și o hartă care arată câtă apă folosește fiecare gospodărie, într-o încercare de a lăuda pe cei care economisesc și de a arăta cu degetul pe cei care nu fac acest lucru.

Gospodăriile marcate cu verde închis folosesc mai puțin de 6.000 de litri pe lună, iar cele marcate cu verde deschis folosesc între 6.000 și 10.500 de litri pe lună.

Acei oameni care au părul vizibil nespălat sunt considerați cetățeni demni, conform Time. Sună ca începutul unui film SF promițător, dar din păcate este rezultatul unei politici nesustenabile de alimentare cu apă, precum și a încălzirii globale. Cape Town ar putea să nu fie singurul oraș care se află în pragul unei sorți atât de sumbre. În 2015, un satelit NASA a arătat că o treime din rezervoarele subterane de apă erau suprasolicitate de oameni. Dacă nu începem să folosim apa într-un mod sustenabil și eco, riscăm o soartă similară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Futurism
Etichete: