Canon EOS M50 este primul mirrorless 4K al companiei

Canon EOS M50 este primul mirrorless 4K al companiei

Fanii aparatelor de fotografiat de la Canon se vor bucura să afle că gigantul japonez a anunțat noul Canon EOS M50, un mirrorless cu abilități de captură video în 4K.

Fotografii profesioniști apreciază la maxim abilități avansate de captură și funcții originale, dar un body compact fără compromisuri de performanță este mai important ca niciodată. Pornind de la această premisă, sunt șanse foarte mari ca noul Canon EOS M50 să devină un succes de piață.

Canon EOS M50 vine la pachet cu o serie importantă de premiere pentru compania japoneză. Pe lângă faptul că filmează 4K Ultra HD, camera este construită în jurul unui senzor de 24,1 megapixeli, iar un procesor de imagine DIGIC 8 completează ecuația. În funcție de preferințe, senzorul APS-C poate imortaliza conținut video la o rezoluție de 3840 x 2160 pixeli cu o 24 de cadre pe secundă. În cazul în care te mulțumești cu Full HD, vei face un salt până la 60 de cadre pe secundă. La rezoluție HD 720p, poți filma cu 120 de cadre pe secundă.

Doar body-ul pentru noul Canon costă 780 de dolari, transformând noul model într-un entry level perfect pentru fanii brandului japonez. Va fi interesant de văzut dacă, datorită filmării 4K, EOS M50 va canibaliza piața modelelor mai scumpe EOS M5 și EOS M6.

Una peste alta, este foarte probabil ca noul model să anunțe startul reinventării întregii serii de aparate foto mirrorless de la Canon. EOS M50 este foarte similar din punct de vedere estetic cu M5. Are un viewfinder optic cu suport pentru touch și drag focus. Mecanismul de autofocus este eficientizat prin tehnologia Dual-Pixel phase detection. Ecuația este completată de un touchscreen rabatabil pe spate ce ar trebui să-l facă ideal pentru vloggeri. Cu Wi-Fi, Bluetooth și NFC vei putea să transferi foarte ușor conținutul media filmat sau fotografiat.

Prețul pentru un Canon M50 cu obiectiv EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM este de 900 de dolari. Un pachet cu două obiective, EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM și EF-M 55-200mm f/4.5-6.3 IS STM costă 1250 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI