12 mai 2018 | 11:30

Când nu se aude alarma la iPhone: care sunt situațiile în care trebuie să fii atent

ACTUALITATE
Când nu se aude alarma la iPhone: care sunt situațiile în care trebuie să fii atent

Alarma la iPhone este foarte importantă, mai ales dacă te bazezi pe ea dimineața ca să nu întârzii la muncă. De aceea, ar fi bine să înțelegi situațiile în care s-ar putea să nu se audă sau să nu se declanșeze.

Indiferent dacă este vorba de o alarmă, o programare în calendar sau de expirarea termenului unui temporizator, toate aceste instrumente funcționează pe același principiu și respectă aceleași reguli. Dacă ești dependent de ele, ar fi bine să înțelegi toate situațiile în care se aud sau momentele în care vor rămâne silențioase și nu te vor mai avertiza.

Alarma la iPhone se aude în foarte multe situații și te poți baza pe ea. Există însă câteva particularități pe care trebuie să le ai în vedere, mai ales dacă ai migrat recent de la un telefon de vorbit la un smartphone Apple.

Un telefon Nokia de acum 15 ani avea un avantaj enorm. Chiar și dacă telefonul tău era închis complet, ar fi pornit în cazul unei alarme pentru a te ajuta să te trezești sau să nu pierzi o întâlnire importantă. Există câteva telefoane Android cu aceeași funcție utilă și acum. Din păcate, nu vei auzi alarma sau programarea din calendar în cazul utilizării unui iPhone sau iPad, dacă respectivul gadget este închis complet sau fără baterie. Dacă un iDevice este în Standby sau Sleep, cu ecranul închis, vei auzi sunetele aferente unei alarme, a unui temporizator sau calendar. Nu contează dacă telefonul este pe vibrații sau silențios. Alarmele se aud.

Orice tip de alarme ignoră modul Do Not Disturb sau Nu deranjați. Activarea acelei opțiuni dezactivează toate notificările audio și vizuale de la apeluri telefonice, mesaje sau alte aplicații instalate pe sistem, dar nu afectează alarmele. Din păcate, în cazul în care ți s-a terminat bateria la telefon peste noapte, nu te aștepta să mai auzi alarma. Ca referință, cu ecranul închis, un iPhone rezistă și cu 20% la baterie pe parcursul întregii nopți. Dacă ai însă vreo 10% la baterie și vrei să fii sigur că va funcționa alarma, intră în Settings sau Configurări la baterie și activează Mod Consum Redus sau Low Power Mode.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele