Camera de marșarier devine obligatorie pe toate mașinile din America

Camera de marșarier devine obligatorie pe toate mașinile din America

Americanii au înțeles înaintea tuturor importanța camera de marșarier, un accesoriu care nu mai este atât de costisitor la automobilele din întreaga lume. Astfel, noua lege prevede că producătorii vor fi obligați să echipeze toate mașinile noi cu cameră de marșarier.

Conform legii, toate mașinile construite sau vândute în Statele Unite ale Americii care au o masă mai mică de 4,54 tone trebuie să fie echipate cu sisteme video pentru marșarier. În această categorie intră majoritatea autobuzelor și camioanelor, acestea fiind mai predisupuse accidentelor la mersul în marșarier doarece sunt mult mai mari.

Există și câteva standarde impuse constructorilor cu privire la camerele de luat vederi amplasate în spatele automobilelor. Vizibilitatea acestora trebuie să acopere o suprafață de 3 x 6 metri în spatele vehiculului, ceea ce înseamnă 18 metri pătrați.

De ce s-a ajuns aici

Autoritățile au dat această lege după ce statisticile arată că 210 persoane mor în fiecare an din cauza faptului că șoferii nu se asigură corespunzător atunci când merg în marșarier. Aceleași cifre spun că din cele 210 victime, o treime sunt copii mai mici de 5 ani. În urma legii, autoritățile speră ca aceste accidente mortale să scadă cu 17%.

Nu toată lumea e de acord cu legea. Ca în orice dispută pro și contra a adoptării unei legi există însă și voci care afirmă că regula este inutilă dacă automobilul nu este dotat și cu sistemul de frânare de urgență automată (AEB).

[readmore]

Cât costă o cameră auto de marșarier

Mulți dintre conducătorii auto de la noi din țară și-au montat aceste camere, deși automobilele lor nu erau echipate din fabrică. Prețul unui astfel de accesoriu variază de la 70 de lei la câteva sute de lei, în funcție de performanțe și de zona pe care o acoperă.

Etichete: