Cafeaua cu broccoli este mai benefică decât credeai

Cafeaua cu broccoli este mai benefică decât credeai

Cafeaua de dimineață este un obicei peste care multe persoane nu pot sări – unora doar le face ziua puțin mai bună, în timp ce alții sunt de-a dreptul ursuzi și nu pot lega două vorbe până când nu beau o gură din licoarea magică.

Cercetătorii au dezvoltat un nou tip de cafea, pe care – la prima vedere – nu multe persoane ar încerca-o. Și pe bună dreptate că, probabil, nici tu nu te-ai îngrămădi să încerci o cafea verzuie cu aromă de broccoli.

Cercetările realizate de Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) au dezvăluit că 51% din australieni nu consumau cantitatea recomandată de fructe și legume pe zi. Astfel, cercetătorii au creat o pulbere de broccoli care îi ajută pe oameni să-și asigure aportul necesar de nutrienți.

Broccoli este plin de antioxidanți și este o sursă de fibre, vitamina B6, vitamina E și magneziu. Oamenii de știință s-au gândit că încorporarea pudrei în cafea ar îmbunătăți considerabil starea de sănătate a oamenilor.

Cercetătorul Maryann Augustin a declarat că două lingurițe de pudră sunt echivalentul unei porții de legume.

În timp ce o cafenea din Melbourne a început să încorporeze pulberea în cafeaua lor, experții de la CSIRO spun că aceasta poate fi folosită în mai multe feluri.

Pudra de broccoli poate fi adăugată în smoothie-uri, produse de patiserie și supe. De asemenea, poți încorpora pudra în mesele tale de zi cu zi.

E clar că o cafea cu broccoli nu sună prea apetisant, dar cercetătorii te asigură că băutura nu are un gust atât de puternic de broccoli. Și dacă încă ești sceptic, cercetătorii spun că până și copiii – care sunt cel mai dur public – au mâncat gustări care conțineau pudra și le-a plăcut.

În prezent, echipa de cercetători discută cu diferitele grupuri de producători care sunt interesați să aducă pulberea de broccoli pe piață.

Citește și:
Sursa: The Guardian