Burt Reynolds a murit la vârsta de 82 de ani

Burt Reynolds a murit la vârsta de 82 de ani

Burt Reynolds, unul dintre cei mai cunoscuți băieți răi din filmele ”clasice” de la Hollywood, a murit la vârsta de 82 de ani.

N-ai cum să nu-l știi pe Burt Reynolds, iar dacă îl știi, îl știi din rolurile de bărbat dur, pe care le-a portretizat cu succes în filmele în care a apărut. Aceste roluri l-au făcut unul dintre cei mai populari actori de la Hollywood, de-a lungul anilor ’70.

Reynolds a făcut stop cardiac pe 6 septembrie și a murit înconjurat de familie, la un spital din Florida. Acesta s-a luptat cu mai multe probleme de sănătate în ultimii ani, dar era în toiul filmărilor pentru filmul Once Upon a Time in Hollywood, al lui Quentin Tarantino.

Înainte de actorie, Burt Reynolds a fost un jucător de fotbal american de succes, în liceu și apoi în facultate. A început cu roluri în serialele western Gunsmoke și Riverboat, iar în 1972 a avut primul rol memorabil, în Deliverance.

În filmele în care a apărut, a jucat un rol similar, al unui bărbat rebel, dar fermecător, care e întotdeauna de partea greșită a legii, dar care iese triumfător la final.

Între 1978 și 1982, Reynolds a fost cel mai bine plătit actor de la Hollywood, iar asta e una dintre cele mai lungi perioade de acest fel pentru vreun actor. Deși a intrat într-un cont de umbre spre finele anilor ’80, actorul a mai avut succes la începutul decadei următoare, cu roluri diverse în filme.

A primit și o nominalizare la Oscar pentru rolul lui Jack Horner, din drama Boogie Nights, apărută în 1997. A continuat să regizeze, să apară în pelicule și să-și ofere vocea mai multor personaje, iar ultimul rol l-ar fi avut în filmul lui Tarantino.

Etichete: