Omul care a devenit cel mai bogat din lume și cel mai sărac în timp record

Omul care a devenit cel mai bogat din lume și cel mai sărac în timp record

Un belgian s-a trezit că a devenit, de nicăieri, cel mai bogat om din lume, când a văzut că în cont i-au fost tranferați 2.000 de miliarde de euro. 

Luc Mahieux, un locuitor din Dinant, Belgia, a văzut pe 7 februarie că în contul său au fost transferați 2.000 de miliarde de euro. Acceastă sumă ar fi fost cea mai mare din lume – l-ar fi întrecut chiar și pe americanul Jeff Bezos, directorul executiv Amazon (peste 100 de miliarde de dolari), dar și multe țări din UE și lume.

Mahieux a fost însă victima unei fraude, din păcate pentru el. El și-a dat seama că ceva nu este în regulă când s-a uitat pe contul de internet banking și a văzut că este cel mai bogat om din lume. El crede că totul a pornit de la un site pe care și-a băgat datele contului și cardului. Site-ul l-a taxat cu câteva zeci de euro, el a vrut să-și anuleze abonamentul și s-a trezit cu această avere în cont.

Belgianul a explicat că IBAN-ul remitentului transferului corespunde cu cel al site-ului. El a anunțat imediat departamentul de fraudă al băncii. N-a primit vreo explicație oficială pentru această scăpare de bani în numele său. Mahieux nu crede că a fost vorba despre vreo eroare informatică sau despre vreo tentativă de escrocherie. Acum, cu siguranță și-ar fi dorit să fie adevărat.

[readmore]

Mahieux și-a schimbat între timp contul. Banca a retras suma, fără prea multe explicații, pe 9 februarie. Acum lucrurile au revenit la normal (sau la sărăcie, s-ar putea spune).

Deși totul este ca înainte pentru Mahieux, el continuă să primească cereri de la tot soiul de oameni, care vor donații. „Când am publicat informaţiile pe Facebook, am primit multe cereri de la prieteni şi de la persoane pe care nici măcar nu le ştiam” a zis el.


Sursa: Le Matin