28 iul. 2017 | 12:45

Bill Gates este, din nou, cel mai bogat om din lume

ACTUALITATE
Bill Gates este, din nou, cel mai bogat om din lume

Cu toate că Bill Gates a fost, ani la rând, cel mai bogat om din lume, de astăzi se încheie o eră și începe alta, după ce fondatorul Microsoft tocmai a fost detronat.

UPDATE: Bill Gates a redevenit cel mai bogat om din lume în cursul zilei de ieri. Jeff Bezos a ajuns pe locul întâi în urma deschiderii bursei, însă pe parcursul zilei lucrurile s-au schimbat. Astfel, acțiunile Amazon nu au reușit să se tranzacționeze atât de bine încât să-l țină pe Bezos pe primul loc, iar Bill Gates și-a luat înapoi ce era al său, titlul de cel mai bogat om de pe planetă.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a devenit cel mai bogat om din lume, așa cum relatează Bloomberg. Conform acestora, o creștere consistentă a prețului acțiunilor Amazon l-a ajutat pe Bezos să ajungă în vârful piramidei.

Bill Gates a fost pe primul loc din 2013 până acum, dar dacă prețurile acțiunilor Amazon rămân pe poziții și la închiderea bursei, cofondatorul Microsoft va trebui să se mulțumească cu locul doi.

După închiderea burselor de miercuri, Bill Gates avea o avere de 90 de miliarde, în timp ce Jeff Bezos avea ”doar” 89 de miliarde de dolari. Datorită creșterii acțiunilor Microsoft din această dimineață, Bezos a trecut de pragul de 90 de miliarde de dolari. Acțiunile Amazon au crescut cu 15 dolari, în timp ce acțiunile Microsoft au fost tranzacționate mai slab.

Acum, Jeff Bezos este al șaselea om care deține titlul de cel mai bogat om din lume din ultimii 30 de ani, după ce a intrat pe lista miliardarilor acum aproximativ 20 de ani.

Creșterea lui Bezos și reușita de a deveni cel mai bogat om din lume ne arată cât de puternic a reușit să devină Amazon. Compania a fost fondată în 1994 și a reușit să transforme lumea retailului, întâi în Statele Unite, iar mai apoi și în alte țări, începând ca un magazin online pentru cărți.

Magazine de retail încă încearcă să țină piept valului creat de Amazon, în timp ce compania trage tare și oferă clienților noi servicii, precum Amazon Web Services, sau asistentul digital Alexa. Investitorii cred că veniturile vor crește cu 22% de la an la an, arătând că există multă încredere în companie.