Serviciul de tip Uber pentru avioane de care nu știai că ai nevoie

Serviciul de tip Uber pentru avioane de care nu știai că ai nevoie
Sursa foto: Blackbird

Hitch este aplicația de la startup-ul Blackbird care pare un hibrid între Uber și o companie tradițională de zboruri, care caută să combine plăcerea zborurilor cu tarifele mici.

Căutarea și rezervarea zborurilor se face prin aplicația Hitch. În ea, poți vedea detalii despre piloți, experiența lor și notele primite de la alți pasageri. Zborurile sunt momentan de scurtă durată, aplicația fiind disponibilă momentan în statul California. Curând, va fi extinsă către Florida și New York.

Pe lângă eficiența pe care o oferă pentru pasageri, Hitch își propune să creeze o comunitate pentru piloți. În timpul săptămânii, multe avioane au locurile neocupate, iar Hitch vrea să ofere posibilitatea de a profita de spațiul nefolosit.

Deși prețurile sunt destul de mici pentru niște zboruri private, alte opțiuni ale aplicației sunt deosebit de scumpe. De exemplu, rezervarea unui zbor într-un avion cu locuri libere te costă 300 de dolari.

Compania a demonstrat cum funcționează sistemul unui grup de jurnaliști, care au plecat din San Carlos, California către Monterey, California. În mod normal, faci o oră și jumătate cu mașina, dar cu avionul a durat doar 30 de minute.

Fondatorul și CEO-ul Blackbird, Rudd Davis, a spus că vrea să normalizeze zborurile private. Dacă momentan ele sunt extrem de luxoase și au tot felul de facilități, Davis vrea să le facă mai accesibile și mai ieftine.

Acesta a spus că este conștient că sisteme de Uber pentru avioane au mai existat și înainte, doar că acele sisteme încercau să ofere călătorilor cele mai luxoase experiențe, u cele mai eficiente din punct de vedere al prețului.

Dacă Davis se ține de treabă, zborurile private ar putea să nu mai fie destinate strict oamenilor care se scaldă în bani, ci și călătorilor și familiilor care descoperă lumea cu un buget ceva mai redus. Totuși, ideea lui nu este tocmai rentabilă dacă ținem cont că, în momentul de față, nu prea există mini-aeroporturi. Când acestea vor deveni mainstream, aplicațiile precum Hitch ar putea avea și ele o șansă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Mashable
Etichete: