Cartea din Magic: The Gathering, vândută la preț de apartament

Cartea din Magic: The Gathering, vândută la preț de apartament

Cu banii pe care dacă i-ai avea, poate că ți-ai lua un apartament, alții cumpără o singură carte din jocul Magic: The Gathering.

Jocul Magic: The Gathering, pare să aibă unele dintre cele mai valoroase obiecte pe care să le cumperi sau pe care să le admiri într-un muzeu. O carte din acest joc a reușit să fie vândută pe eBay cu prețul pe care unii l-ar da pe un apartament. Poate o garsonieră într-unul din cartierele rezidențiale ale Bucureștiului, poate un apartament cu două sau chiar trei camere în provincie.

Cartea Black Lotus a fost vândută la licitație pe eBay contra sumei de 87.672 de dolari, iar câțiva factori au dus la această sumă. Ediția, raritatea și condiția cărții, dar și statutul său în joc au contribuit la acest preț exorbitant.

Atunci când Magic: The Gathering a fost lansat în 1993, primul set de 295 de cărți avea margini negre, conform celor de la Kotaku. După aceste cărți Alpha, au apărute și unele Beta, care au corectat anumite erori din primul set și au adăugat alte cărți în set. După acestea au urmat cărțile Unlimited, cu margini albe, care sunt printate chiar și în ziua de azi.

black lotus magic the gathering

Doar 1.100 de cărți Black Lotus din seria Alpha au fost printate. Da, poate că sună mult, dar trebuie să pui lucrurile în perspectivă: doar până în aprilie 1997, două miliarde de cărți Magic: The Gathering au fost vândute. Între 2008 și 2016, au fost imprimate mai bine de 20 de miliarde de cărți.

Chiar și cărțile Black Lotus din seria Unlimited costă cel puțin o mie de dolari, dar cărțile Alpha sunt cele mai valoroase. Cartea de acum este specială și pentru că era în condiție aproape perfectă, cu nota 9,5 din 10. E foarte probabil ca aceasta să fie una dintre cele mai bine păstrate cărți Black Lotus din întreaga lume.

Puterea cărții este atât de mare încât poate destabiliza jocul. Regulile din Magic: The Gathering fac ca puterea jucătorului să crească gradual, după fiecare tur. Cartea de față oferă jucătorului un avantaj de patru ori mai mare decât parcursul obișnuit. Din cauza potențialului de destabilizare a jocurilor, cartea a fost interzisă în competiții și campionate.

Citește și:
Etichete: