Aparatul cât o cafetieră care face bere și pe care ai vrea să-l ai

Aparatul cât o cafetieră care face bere și pe care ai vrea să-l ai

Aparatul care face bere există și e mai util decât pare. Pico U este cât o cafetieră și îl poți folosi să-ți faci ce vrei: ceai, cafea, bere sau băuturi spirtoase.

Primul device de acest fel s-a numit PicoBrew și a fost tare îndrăgit de iubitorii de bere. Acum, producătorii au simplificat și mai mult aparatul, astfel încât îl poți avea și acasă, pe bufetul din bucătărie. L-au denumit Pico U și e deja disponibil pe internet, pe site-ul Kickstarter, la un preț care începe de la 170 de dolari.

Pico U este cu atât mai util, deoarece îți prepară nu doar bere, ci și cafea, ceai, cidru sau băuturi spirtoase. Vor fi două versiuni: una basic, care nu e dotată cu toate ustensilele pentru băuturi mai „pretențioase”, și versiunea deluxe, pe care o vei folosi la prepararea aproape oricărei băuturi. Pentru cele spirtoase, cum ar fi cocktailurile sau, de ce nu, țuica și pălinca, ai nevoie de ustensile separate.

Pico U este mult mai compact decât aparatul predecesor. Pico U poate fi ușor confundat cu o cafetieră pentru este de mărimea și arată ca una, astfel că o poți așeza oriunde în bucătărie. Devine mai voluminoasă atunci când îi atașezi ustensilele adiționale pentru diferite băuturi, dar le poți detașa când nu folosești aparatul.

Există o singură mică problemă: procesul de preparare nu este întotdeauna rapid. Nici n-ar avea cum, dar dacă ești însetat și vrei o bere la minut, s-ar putea să fii puțin dezamăgit.

O cafea sau un ceai n-o să dureze mai mult de un minut, ca la o cafetieră obișnuită. Dar în cazul altor băuturi, durează până la câteva zile, dar nu prepararea, ci procesul de fermentație.
De exemplu, o bere e gata la Pico U în maximum două ore. Cidrul durează cel mai mult, pentru că trebuie să stea la fermentat între șapte și zece zile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: The Verge