Agenția spațială care vrea să creeze o bază lunară chiar pe Pământ

Agenția spațială care vrea să creeze o bază lunară chiar pe Pământ

Înainte ca astronauții să plece într-o misiune, sunt antrenați în medii simulate, menite să îi pregătească pentru spațiul neiertător din afara atmosferei Pământului.

Totul este testat și contabilizat de la echipaj până la cele mai mici instrumente necesare. Acum, Agenția Spațială Europeană (ESA) dezvoltă un centru pentru astronauți în Köln, Germania, unde va construi o mică replică a suprafeței lunare.

Spațiul va fi utilizat pentru a testa noile tehnologii și instrumente pe care echipajele viitoare le vor utiliza. „ESA dorește să creeze un spațiu pentru validarea tehnologiilor și instrumentelor operaționale care vor fi necesare pentru explorarea lunii”, a declarat Andreas Diekmann, project manager al noului centru.

Centrul European pentru astronauți din Köln, unde va fi amplasată Luna, are deja experiență cu facilitățile și operațiunile pentru echipaje. În prezent, proiectul este concentrat pe programul Stației Spațiale Internaționale, dar cercetătorii vor să-l extindă pentru explorarea lunii, și, mai târziu, pentru Marte.

Unitatea Luna va avea 1.000 de metri pătrați de habitat lunar artificial, alimentat de un sistem de energie solară, pe care agenția crede că l-ar putea folosi în viitor pentru a alimenta o bază lunară. Energia solară este considerată a fi cea mai durabilă opțiune de energie pentru Lună.

În ceea ce privește praful lunar, ESA va furniza praf vulcanic de la erupțiile vechi de 45 de milioane de ani ale unui vulcan din apropiere.

Unitatea este încă în faza de concept. Momentan, agenția finalizează proiectarea și planurile acesteia. Dar, odată ce e gata, Luna va fi folosită pentru a ajuta la antrenamentul astronauților și la testarea tehnologiilor pe care le vor folosi.

ESA intenționează să dezvolte viitorul habitat de explorare lunară – o bază unde astronauții vor trăi și lucra – până la sfârșitul anului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: