Povestea bătrânei din Siberia care patinează zilnic pe Lacul Baikal

Povestea bătrânei din Siberia care patinează zilnic pe Lacul Baikal
Sursa foto: Bored Panda

În Siberia locuiește o bătrână care, la cei 76 de ani ai săi, se încumetă să patineze zilnic pe suprafața înghețată a unuia din cele mai adânci lacuri din lume, Lacul Baikal.

Lyubov Morekhodova sau „Babushka of Baikal” a început să patineze la șapte ani și continuă să facă asta și astăzi, la anii pensionării. Ea nu doar că a supraviețuit vremii aspre din Siberia, dar a reușit să cucerească lumea prin pasiunea ei pentru patinat.

Cândva lucra ca ingineră în tehnologie. Astăzi este pensionată și stă într-o casă simplă, unde are grijă de animalele ei iubite – câini, o pisică, găini, cocoși, viței, tauri și vaci. Apa potabilă folosită de femeie vine din Baikal – ea cară în fiecare zi găleți pline cu apă rece în acest scop.

Se trezește zilnic dimineața, la 05:30, pentru a hrăni vacile și să le ducă la păscut pe o câmpie. Pentru a scurta distanța, ea își pune în picioare patinele făcute în 1943 și alunecă pe lac, pentru a se asigura că vacile ei nu se pierd.

Morekhodova trăiește singură din 2011, de când soțul ei a murit. Totuși, ea nu se simte singură, pentru că vară nepoții ei vin să o viziteze. Familia ei a insistat să o încurajeze să se mute la oraș, unde ar duce un trai mai ușor și poate mai lipsit de griji. Totuși, ea se încăpățânează să rămână în pustietate, în mijlocul Siberiei, unde susține că se simte fericită și împlinită.

Patinele pe care le folosește femeia au fost făcute de tatăl ei. El a tăiat un fierăstrău de metal și l-a inserat în bucăți de lemn pe care le-a legat ulterior de niște cizme tradiționale numite Valenki.

Când nu patinează și nu are grijă de gospodărie, Morekhodova își exersează talentul pentru broderie. O parte din lucrările ei chiar au fost premiate în competiții locale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Bored Panda
Etichete: