Găsirea avionului malaezian dispărut ți-ar putea aduce 70 de milioane de dolari

Găsirea avionului malaezian dispărut ți-ar putea aduce 70 de milioane de dolari

Guvernul Malaeziei pornește o nouă căutare a rămășițelor avionului comercial dispărut fără urmă, de data aceasta cu ajutorul unei companii americane.

Dispariția zborului 370 din martie 2014 este unul din cele mai mari mistere ale aviației. Avionul, un Boeing 777, avea la bord 239 de oameni când a dispărut. Majoritatea pasagerilor erau chinezi. Alții 50, inclusiv cei 12 membri ai echipajului, erau malaezi, iar șase erau australieni. Guvernele Malaeziei, Chiniei și Australiei au cheltuit în total aproximativ 157 de milioane de dolari pe parcursul căutărilor, care au durat trei ani. Dincolo de câteva resturi ale aeronavei ajunse la mal, nu s-a mai găsit și altceva.

În raportul final al primei căutări, Biroul de Siguranță a Transportului din Australia a declarat că este „aproape de neconceput” și „inacceptabil social în era modernă a aviației” ca un avion comercial atât de mare să dispară fără urmă.

Ocean Infinity este o companie cu sediul în Houston și se ocupă de explorarea oceanelor. Firma urmează să ajute guvernul malaezian în căutarea ruinelor avionului care a dispărut în mod misterios deasupra Oceanului Indian în urmă cu patru ani. Dacă va găsi aceste rămășițe, compania va primi între 20 și 70 de milioane de dolari, potrivit The New York Times. Dacă nu va găsi ceva, nu va primi nimic, în urma înțelegerii făcute cu guvernul.

Vasul de cercetare de la Ocean Infinity, The Seabed Constructor, a părăsit țărmurile Africii de Sud în urmă cu o săptămână, pentru a începe căutările. Acesta este echipat cu opt submarine fără pilot, care pot scana fundul oceanului până la adâncimi de 6096 km.

Cei de la Ocean Infinity sunt încrezători că vor contribui la rezolvarea misterului. Ei cred că vor găsi rămășițele avionului. Pentru a reuși, vor folosi două dispozitive de înregistrare a datelor care folosesc date geofizice de rezoluție înaltă, cunoscute drept vehicule subacvatice autonome.

Ministrul de transporturi ai Malaeziei a subliniat că găsirea avionului rămâne o prioritate. „Mi-ar plăcea să reiterez angajamentul nostru de neclintit asupra rezolvării misterului”, a declarat acesta.

 

Citește și:
Sursa: Time