Avertismentul FBI pentru bănci nu înseamnă că trebuie să golești cardul

Avertismentul FBI pentru bănci nu înseamnă că trebuie să golești cardul

FBI avertizează băncile că un grup de hackeri plănuiește un atac cibernetic de amploare asupra conturilor clienților. Înainte să îți retragi toți banii din conturi ar trebui să știi următoarele lucruri.

Băncile americane au primit un avertisment din partea FBI potrivit căruia anumiți hackeri ar vrea să atace sisteme de procesare de plăți cu cardul, dar și sistemele ATM pentru a fura milioane de dolari. Se pare că hackerii pregătesc un virus malware pentru a obține acces la conturile clienților și pentru a elimina limita de retragere de bani cash de la ATM-uri, astfel vor putea goli conturile victimelor.

Acest atac ar avea loc în weekend, atunci când băncile sunt închise. „Atacatorii creează copii frauduloase ale cardurilor clienților trimițând datele cardurilor altor persoane care imprimă datele pe alte carduri precum acele carduri cadou de la magazine. Apoi se vor face retrageri în masă la o anumită oră”, se arată în scrisoarea FBI trimisă băncilor.

Așadar, hackeri îți fură datele, apoi așteaptă momentul potrivit pentru a putea retrage banii de la ATM-uri. Asta se întâmplă, de obicei, când băncile sunt închise. Totuși, înainte să te panichezi, ar trebui să știi că astfel de operațiuni au loc asupra băncilor mai mici care nu au o securitate cibernetică bine pusă la punct.

Așadar, dacă ai banii într-un cont la o bancă importantă cu activități în mai multe țări și care are un sistem de securitate bun, hackerii nu ar trebui să reușească să îți fure datele și să-ți scoată banii din ATM.

În 2016, a avut un astfel de atac, atunci hackerii au furat 570.000 de dolari de la National Bank of Blacksburg din Virginia, SUA. Aceeași bancă a fost atacată din nou și atacatorii au reușit să fure aproape două milioane de dolari. Banca a fost compromisă printr-un atac de tip phishing, adică cineva din bancă a dat click pe un document Word și nu trebuia.

Mai departe, FBI nu a dat detalii despre acest posibil atac și reprezentanți ai biroului federal au declarat pentru CNN că „trimite astfel de sugestii în mod regulat băncilor în funcție de indicatorii pe care-i urmărim”.

Citește și:
Sursa: Motherboard