Audi a trimis la export câteva mii de mașini cu aceeași serie de șasiu

Audi a trimis la export câteva mii de mașini cu aceeași serie de șasiu

Audi a exportat câteva mii de automobile care aveau aceeași serie de șasiu, iar explicațiile pentru întâmplare nu sunt concludente.

Jurnalul de business Handelsblatt, din Germania, a scris despre acest eveniment, descoperit de către procurorii care investigau documente legate de Dieselgate. Între aceste documente analizate, procurorii au descoperit dovezi care arată că ”mii de mașini exportate în China, Coreea de Sud și Japonia ar putea avea același VIN”.

VIN-ul, sau seria de șasiu a unui automobil, este un număr unic, de 17 cifre. Acesta este asociat permanent mașinii pe care o ai, iar conform legii, un astfel de cod nu poate fi duplicat pentru cel puțin 30 de ani.

A construi câteva mașini care au aceeași serie de șasiu nu e un eveniment normal, dar poate fi ușor explicat pe fondul unei erori mecanice sau organizatorice. Vorbim însă despre câteva mii de mașini, astfel că ecuația se schimbă și devine inexplicabilă.

Presupunând că duplicarea seriei de șasiu a fost intenționată, scopul ar putea fi intuit. Având în vedere că mașinile au ajuns în Asia, un astfel de tertip putea fi folosit pentru a ocoli anumite restricții la importuri, fiind mult mai ușor să declari un singur VIN, decât câteva mii.

Experții nu sunt încă lămuriți cu privire la eveniment, iar cei de la Audi se fac că nu știu despre ce e vorba, spunând că ”nu suntem la curent cu faptul că o serie de șasiu ar fi putut să fie eliberată de mai multe ori”.

Rămâne de văzut dacă aceștia vor veni cu o explicație mai concretă sau dacă procurorii vor fi cei care vor face lumină în acest caz.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: jalopnik.com
Etichete: